»Χτυπήστε» την κατάθλιψη με…γιαούρτι!

Ένα γιαούρτι την ημέρα την κατάθλιψη την κάνει πέρα. Όσο και αν ακούγεται παράλογο, η κατανάλωση ενός γιαουρτιού με προβιοτικά απομακρύνει τον κίνδυνο της κατάθλιψης ενώ ανεβάζει τη ψυχολογία και η διάθεση.

Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Lieden της Ολλανδίας τεκμηριώθηκε ότι όσοι καταναλώνουν μαζί με την διατροφή τους ένα γιαουρτάκι με προ βιοτικά αντιμετώπιζαν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη. Την ίδια στιγμή έκαναν λιγότερες αρνητικές σκέψεις και είχαν λιγότερο άγχος.

Στο μεταξύ παλαιότερη αμερικανική μελέτη είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι

οι άνδρες και οι γυναίκες που καταναλώνουν δυο κεσεδάκια γιαούρτι την ημέρα λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις.

Και αυτό γιατί τα βακτήρια μπορούν να «επικοινωνούν» με τον εγκέφαλο μέσω του πνευμονογαστρικού νεύρου, και να ανακουφίσει τα συμπτώματα του άγχους και την κλινική κατάθλιψη.

Τι είναι τα προβιοτικά;

Σύμφωνα με τον ορισμό της Παγκόσμιας Oργάνωσης Yγείας, «Προβιοτικά (probiotics) είναι τα ζωντανά μικρόβια, που όταν καταναλωθούν σε επαρκή ποσότητα, έχουν οφέλη για την υγεία και για την αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων».

Να σημειωθεί εδώ ότι τα ''καλά'' αυτά μικρόβια δεν υπάρχουν σε όλα τα γιαούρτια αφού ορισμένα έχουν υποστεί επεξεργασία για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής τους.

Εξάλλου προγενέστερες μελέτες είχαν δείξει ότι τα προβιοτικά θα μπορούσαν να ανακουφίσουν από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου (IBS), καθώς και από την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Πηγή http://www.telegraph.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε όλα τα ύποπτα σημάδια της κατάθλιψης

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends