Απώλεια 14 κιλών σε 3 μήνες με νέα μέθοδο χωρίς καμία εγχείρηση – Δείτε αναλυτικά! [vid]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
απώλεια βάρους
Οι δίαιτες απώλειας βάρους συνήθως μοιάζουν με... Γολγοθά, αλλά ένα νέο γαστρικό μπαλόνι χωρίς χειρουργική επέμβαση θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χάσετε περίπου 14 κιλά κατά μέσο όρο, μετά από μόλις τρεις μήνες.

Η απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων θανάσιμων καρδιακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, των εγκεφαλικών επεισοδίων και της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Ωστόσο, η διατήρηση των κινήτρων κατά τη διάρκεια της δίαιτας μπορεί να είναι δύσκολη.

Μια ολοκαίνουργια θεραπεία έχει ξεκινήσει στην Μ. Βρετανία, η οποία θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε την απώλεια βάρους.

Το γαστρικό μπαλόνι Elipse

Το μπαλόνι Elipse (Elipse Balloon) μιμείται την χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους με γαστρικό μπαλόνι, χωρίς να χρειάζεται καμία απολύτως επεμβατική διαδικασία. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, βοηθάει τους ασθενείς να χάσουν έως και 15 κιλά σε λίγους μήνες.

απώλεια βάρους

Απώλεια βάρους: Το μπαλόνι φουσκώνει στο στομάχι, αφότου ο ασθενής καταπιεί μια κάψουλα (Φωτογραφία από: https://www.express.co.uk)

Τα στάδια της νέας μεθόδου

Η θεραπεία διαρκεί έξι μήνες. Ο πρώτος μήνας είναι καθαρή καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο ζωής, δηλαδή το πώς μπορείτε να επανέλθετε στον σωστό διατροφικό δρόμο και να ελέγχετε τις διατροφικές σας συνήθειες.

Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την κατάποση ενός γαστρικού μπαλονιού. Παρόλο που μπορεί να ακούγεται εκφοβιστικό, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο ασθενής είναι να καταπιεί μια κάψουλα κανονικού μεγέθους, η οποία περιέχει ένα ξεφουσκωμένο μπαλόνι μαζί με έναν λεπτό σωλήνα.

Το μπαλόνι είναι γεμάτο με υγρό, δημιουργώντας μια στιγμιαία αίσθηση ότι είστε… χορτασμένοι.

Η ιδέα είναι να κάνει τον ασθενή να νιώθει σαν να μην χρειάζεται να τρώει τόση τροφή, επειδή ο εγκέφαλός του λαμβάνει σήματα από το στομάχι, ότι δεν είναι άδειο!

Η όλη διαδικασία διαρκεί μόνο 20 λεπτά.

Τέσσερις μήνες αργότερα, το μπαλόνι ξεφουσκώνει από μόνο του και διέρχεται μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα προτού αποβληθεί.

Τι λένε οι δημιουργοί του νέου γαστρικού μπαλονιού

«Διαπιστώσαμε ότι οι ασθενείς χάνουν κατά μέσο όρο 13-14 κιλά», δήλωσε ο Samuel Levy, συνιδρυτής της Allurion Technologies, η οποία δημιούργησε το Elipse Balloon.

Το γαστρικό μπαλόνι Elipse θα μπορούσε να είναι μέρος μιας λύσης “νέας γενιάς” για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, δήλωσε ο Shaw Somers, πρόεδρος της British Obesity and Metabolic Surgery Society.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: “Με το γεφύρωμα του χάσματος ανάμεσα στην χειρουργική επέμβαση, την διατροφή και την άσκηση, το πρόγραμμα Elipse βοηθάει τους ασθενείς να τροποποιήσουν τις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους για να επιτύχουν τους μακροπρόθεσμους στόχους στην απώλεια βάρους”.

Πόσο κοστίζει η νέα μέθοδος για απώλεια βάρους

Η εξάμηνη θεραπεία (στην Αγγλία) κοστίζει € 3.644 συνολικά, συμπεριλαμβανομένου ενός διατροφικού ελέγχου παρακολούθησης. Η μέση χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους (πάλι, στην Αγγλία) κοστίζει μεταξύ € 10.000 και € 17.000, δήλωσε ο Levy.

https://www.express.co.uk