8 υγιεινές τροφές που αυξάνουν τις καύσεις λίπους

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
καύσεις λίπους
Η αύξηση του μεταβολικού ρυθμού μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε σωματικό λίπος.

Ωστόσο, τα περισσότερα συμπληρώματα που υπόσχονται “καύσεις λίπους” στην αγορά είναι ανασφαλή, αναποτελεσματικά ή και τα δύο.

Ευτυχώς, πολλά φυσικά τρόφιμα και ποτά έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν τον μεταβολισμό σας και προάγουν τις πραγματικές καύσεις λίπους.

Ακολουθούν 8 υγιεινές τρόφιμα που σας βοηθούν να κάψετε λίπος:

1. Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που μπορούν να προωθήσουν την απώλεια λίπους. Τα ψάρια είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνες, που σας βοηθούν να αισθάνεστε γεμάτοι και ενισχύουν τον μεταβολικό ρυθμό κατά την πέψη.

2. Καφές

Ο καφές περιέχει καφεΐνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ψυχική και σωματική απόδοση, πέρα από το ότι ενισχύει τον μεταβολισμό.

3. Αυγά

Τα αυγά είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της πείνας, στην αύξηση της πληρότητας, στην ενίσχυση της καύσης λίπους και στην προστασία της υγείας της καρδιάς.

4. Καρυδέλαιο

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε MCT (τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας, ένας τύπος λίπους ο οποίος μεταβολίζεται διαφορετικά από τα λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας που βρίσκονται στα περισσότερα τρόφιμα), τα οποία μπορεί να αυξήσουν τον μεταβολισμό σας, να μειώσουν την όρεξη, να προωθήσουν την απώλεια λίπους και να μειώσουν τις καρδιακές παθήσεις.

5. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη και επιγαλοκατεχίνες (EGCG), που ενισχύουν τον μεταβολισμό και την απώλεια βάρους, προστατεύσουν την υγεία της καρδιάς και μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου.

6. Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο συμβάλλει στην καταστολή της όρεξης, στην προώθηση της απώλειας λίπους στην κοιλιά και στην μείωση του σακχάρου στο αίμα και των επιπέδων ινσουλίνης.

7. Πιπεριές τσίλι

Οι χημικές τους ενώσεις μειώνουν τη φλεγμονή, βοηθούν στον έλεγχο της πείνας και αυξάνουν τον μεταβολικό ρυθμό.

8. Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, προάγει τα συναισθήματα πληρότητας και αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό.

Συμπερασματικά

Παρά τα όσα προτείνουν ορισμένοι κατασκευαστές συμπληρωμάτων, δεν υπάρχει κάποιο ασφαλές “μαγικό χάπι” που μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε εκατοντάδες επιπλέον θερμίδες την ημέρα.

Ωστόσο, ορισμένα τρόφιμα και ποτά μπορεί να αυξήσουν μετρίως τον μεταβολικό σας ρυθμό, πέραν των υπολοίπων οφελών τους για την υγεία.

Αν τα συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή θα έχετε θετικές επιδράσεις που τελικά οδηγούν σε απώλεια λίπους και καλύτερη συνολική υγεία.

Πηγή: https://www.healthline.com