Νέος κύκλος μαθημάτων Εργαστηριακής Ανδρολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών

  • Γιάννα Σουλάκη
Ιατρική Σχολή
Για 7η συνεχόμενη χρονιά ένας νέος κύκλος μαθημάτων Εργαστηριακής Ανδρολογίας ανοίγει για να αποσαφηνίσει τις έννοιες διαχωρίζοντας τους “μύθους και την πραγματικότητα”.

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον τομέα της Εργαστηριακής Ανδρολογίας αποτυπώνεται κάθε χρόνο μέσα από τη ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στα μαθήματα που διοργανώνει η Ιατρική Σχολή Αθηνών και το εργαστήριο Ιστολογίας-Εμβρυολογίας.

Τα φετινά μαθήματα αρχίζουν στις 2 Νοεμβρίου 2019 και θα ολοκληρωθούν στις 2 Μαΐου 2020. Συνολικά θα γίνουν 6 ενότητες, με θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος, τα οποία θα αφορούν στο σπερμοδιάγραμμα, την κρυοσυντήρηση γαμετών και εμβρύων, την γενετική και ανδρική γονιμότητα, την μικροβιολογία-ανοσολογία σπέρματος και την ιστολογία του όρχι.

Όπως εξηγεί η υπεύθυνη των μαθημάτων Θεοδοσία Ζεγκινιάδου, τα εν λόγω μαθήματα απευθύνονται σε γιατρούς (ανδρολόγους, ουρολόγους, γυναικολόγους) και βιολόγους, που επιθυμούν να αποκτήσουν πιο εξειδικευμένες γνώσεις για να κατευθύνουν καλύτερα τον ασθενή.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα μαθήματα γίνονται με τη υποστήριξη της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, της Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων και της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο andrologylab.gr ή στην κ. Ζεγκινιάδου (zeginiadou@yahoo.gr).

Η Θεοδοσία Ζεγκινιάδου είναι βιολόγος Αναπαραγωγής και ασχολείται αποκλειστικά με την Εργαστηριακή Ανδρολογία. Έκανε τις βασικές της σπουδές στο Βιολογικό Θεσσαλονίκης και ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του University of Toronto και διδακτορική διατριβή. Στην συνέχεια προχώρησε σε μεταδιδακτορική εξειδίκευση στις τεχνικές της Εργαστηριακής Ανδρολογίας σε διάφορα κέντρα του εξωτερικού, όπως της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας και της Σουηδίας. Το 1996 ίδρυσε το πρώτο Ανδρολογικό Εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διευθύνει μέχρι σήμερα. Είναι υπεύθυνη σεμιναρίων Βασικής Ανάλυσης Σπέρματος της ESHRE και διδάσκει μαθήματα Εργαστηριακής Ανδρολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν