Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Περισσότερες από 50 πολύπλοκες επεμβάσεις στο Κέντρο Προηγμένης και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Ήπατος – Χοληφόρων – Παγκρέατος

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Το Τμήμα Προηγμένης και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών συμπλήρωσε, με απόλυτη επιτυχία, τα 50, πολύπλοκα και μεγάλης χειρουργικής βαρύτητας περιστατικά, στο πλαίσιο της διαρκούς του δέσμευσης του, να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους ασθενείς.

Το Τμήμα που λειτουργεί υπό τη Διεύθυνση του Εξειδικευμένου Χειρουργού Ήπατος – Χοληφόρων – Παγκρέατος, Δρ. Αθανάσιου Πέτρου και του Καθηγητού Χειρουργικής, Ευστάθιου Παπαλάμπρου, ασχολείται με τη θεραπεία δύσκολα αντιμετωπίσιμων μορφών καρκίνου, όπως οι κακοήθεις νεοπλασίες του Ήπατος και του Παγκρέατος. Η ομάδα συμπληρώνεται από διεθνώς αναγνωρισμένους επιστημονικούς συνεργάτες με πολυετή εμπειρία, σε πολύπλοκα περιστατικά.

Το εξειδικευμένο Τμήμα, δομήθηκε, οργανώθηκε και λειτουργεί βασισμένο στα, πλέον σύγχρονα διεθνή πρότυπα. Τα μέλη του Τμήματος θεωρούνται από τους πρωτοπόρους σε διεθνές επίπεδο, τόσο στον τομέα της αναίμακτης χειρουργικής ήπατος όσο και στην εισαγωγή νέων χειρουργικών μεθόδων και χειρουργικών μορφών θεραπείας (Nanoknife, Electrochemotherapy, ALPPS procedure, etc), οι οποίες αποτελούν σημείο αναφοράς για Διεθνή Κέντρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χειρουργική εμπειρία των μελών, ξεπερνά τις 1.200 επιτυχημένες επεμβάσεις, σε περιπτώσεις ανοιχτής χειρουργικής για καρκίνο Ήπατος –  Χοληφόρων – Παγκρέατος και άλλες σπάνιες καλοήθεις και επιλεγμένες παθήσεις αυτών. Σε συνδυασμό, δε με την επιστημονικά άρτια εκπαίδευση τους, η οποία  αποκτήθηκε σε κορυφαία κέντρα της Ευρώπης, το Τμήμα Προηγμένης και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών είναι το πλέον κατάλληλο ώστε να  προσεγγίζει διαγνωστικά και να θεραπεύει, ανάλογα, τις παθήσεις του ήπατος και του χοληφόρου δένδρου.

Στο πλαίσιο της εξατομικευμένης παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, μέσω της Διεπιστημονικής προσέγγισης, η εξειδικευμένη χειρουργική ομάδα συνεργάζεται με αναγνωρισμένους παθολόγους-ογκολόγους, ηπατολόγους, γαστρεντερολόγους, ακτινολόγους, παθολογοανατόμους κτλ. Παράλληλα, μέσω της Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος (Ρομποτική και Λαπαροσκοπική προσπέλαση), εξασφαλίζει στους ασθενείς τα σημαντικά οφέλη της μεθόδου και συγκεκριμένα το ελάχιστο χειρουργικό τραύμα, το μηδενικό μετεγχειρητικό πόνο, την ταχεία κινητοποίηση και ανάρρωση και το μέγιστο, δυνατό ογκολογικό αποτέλεσμα.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι μετά και την επιστροφή στην κανονικότητα, οφείλουμε να διαφυλάξουμε την υγεία μας, σε περίπτωση που την είχαμε παραμελήσει, λόγω των συνθηκών. Το ευρύτερο νοσοκομειακό περιβάλλον, οι οργανωμένες δομές και η εξατομικευμένη αντιμετώπιση, όπως αυτά υφίστανται και εφαρμόζονται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, αλλά και σε όλες τις κλινικές του Ομίλου, θα πρέπει να είναι τα κριτήρια για την επιλογή μας.

Στο κάθε νοσοκομείο του Ομίλου, από πολύ νωρίς, εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται ειδικά μέτρα προφύλαξης από κρούσματα του COVID – 19, τα οποία επικαιροποιούνται, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί. Με αυτόν τον τρόπο οι κλινικές μας συνεχίζουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, βάσει των αυστηρότερων εγκεκριμένων πρωτοκόλλων υγείας.