«Ανακουφιστική Φροντίδα στο σπίτι»

  • Iatropedia
Ανακουφιστική Φροντίδα στο σπίτι
Ένα νέο πρόγραμμα ολοκληρωμένης ΔΩΡΕΑΝ φροντίδας για χρόνια πάσχοντες από τη ΝΟΣΗΛΕΙΑ με την υποστήριξη του ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ

Από την 1η Ιουλίου 2021, πάσχοντες από χρόνιες ή και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες και οι οικογένειές τους, έχουν σύμμαχο στον καθημερινό αγώνα τους για καλύτερη υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής, το πρόγραμμα «Ανακουφιστική Φροντίδα στο σπίτι»!

Το πρόγραμμα, υλοποιείται από τη ΝΟΣΗΛΕΙΑ με την υποστήριξη του ΔΕΣΜΟΥ, και στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής 100 ασθενών και των οικογενειών τους, καλύπτοντας τις ανάγκες τους για σωματική, ψυχοκοινωνική και πνευματική ανακούφιση στο περιβάλλον του σπιτιού τους.

Συνδυαστικά με τη θεραπευτική αγωγή των ασθενών, η διεπιστημονική ομάδα του προγράμματος παρέχει ΔΩΡΕΑΝ:

  1. Κατ’ οίκον φροντίδα (ιατρική, νοσηλευτική, ψυχοκοινωνική, φυσικοθεραπευτική και πνευματική).
  2. Υπηρεσίες τηλεϊατρικής (προσωποποιημένη ιατρική μέσω της Ψηφιακής Κλινικής της Νοσηλείας).
  3. Τηλεφωνική καθοδήγηση & στήριξη (μέριμνα για τις επιπλέον ανάγκες φροντίδας των ασθενών).

Το πρόγραμμα «Ανακουφιστική Φροντίδα στο σπίτι» έχει πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία συνολικά. Πέρα από την υποστήριξη και ανακούφιση των ασθενών και των οικογενειών τους (ανεξάρτητα από την καταγωγή, το θρήσκευμα, την ασφαλιστική και κοινωνική κατάστασή τους), ευαισθητοποιεί ανθρώπους και φορείς για την ανάγκη ενίσχυσης της κατ’ οίκον ανακουφιστικής φροντίδας στον τόπο μας, συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων για το ΕΣΥ και στην καλύτερη αξιοποίηση των νοσοκομειακών κλινών.

Διάρκεια προγράμματος: 01/07/2021- 30/06/2022.

Γεωγραφική  κάλυψη: Κεντρικές περιοχές της Αθήνας.

Σχετικά με τη ΝΟΣΗΛΕΙΑ:

Δραστηριοποιούμενη από το 2001 στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, η ΝΟΣΗΛΕΙΑ είναι ένας πιστοποιημένος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που παρέχει δωρεάν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας σε κόσμο που νοσεί. Η διεπιστημονική ομάδα της αποτελείται από γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ συνεργάζεται και με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές και άλλες ειδικότητες, όπως και με εθελοντές. Κάθε χρόνο η δράση της ωφελεί πάνω από 2.000 ασθενείς και οικογένειες.

Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ απευθύνεται σε ανθρώπους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και δυσκολεύονται να μετακινηθούν (είτε λόγω νόσου ή λόγω ηλικίας) και παράλληλα στηρίζει και τις οικογένειές τους.

www.nosilia.org.gr

Σχετικά με τον ΔΕΣΜΟ:

Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Για να το πετύχει αυτό συνεργάζεται στενά αφενός με δωρητές του ιδιωτικού τομέα, αφετέρου με πάνω από 800 φορείς και κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, στηρίζοντας ενεργά το έργο τους και αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που εστιάζονται στους εξής τομείς: Κοινωνική Πρόνοια, Οικοδόμηση Ενός Καλύτερου Μέλλοντος, Υγεία, Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση Κρίσεων.

www.desmos.org

Ο ΔΕΣΜΟΣ, ιδρύθηκε το 2012 στην Αθήνα, και από το 2013 λειτουργεί γραφείο και στη Θεσσαλονίκη.