Το σχέδιο δράσης κατά των κουνουπιών για το καλοκαίρι του 2013

8cb490c147891bc4ba36518e2ce62ead.jpg
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και στο Υπουργείο Υγείας, λίγες ημέρες αφότου βγήκε και τυπικά το καλοκαίρι, προετοιμάζονται για την μάχη των κουνουπιών για το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, συναντήθηκε με εκπροσώπους από το ΚΕΕΛΠΝΟ, το ΕΚΕΑ, τις Περιφερειακές Ενότητες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ΕΣΔΥ, προκειμένου να συζητηθούν τα βασικά βήματα για την υλοποίηση προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών και την εξασφάλιση επαρκούς αίματος για το προσεχές έτος 2013.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι για την επιτυχία του προγράμματος είναι απαραίτητη αφενός η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων και αφετέρου η έγκαιρη έναρξη των δράσεων καταπολέμησης των κουνουπιών, ενώ διαμορφώθηκε ακριβές χρονοδιάγραμμα των επικείμενων ενεργειών του Υπουργείου Υγείας.

Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων για την επιτυχία του προγράμματος. Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε η ενεργοποίηση και λειτουργία Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου μεταξύ των Υπουργείων Υγείας, Οικονομικών, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, το οποίο θα παρεμβαίνει σε περιπτώσεις εκτάκτων προβλημάτων Δημόσιας Υγείας κατόπιν εισήγησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε έτοιμοι και να επιτύχουμε βέλτιστα αποτελέσματα. Να κινητοποιηθούμε εγκαίρως ώστε να αποφευχθούν συμβάντα ανάλογα της θερινής περιόδου του τρέχοντος έτους. Είναι άλλωστε προτιμότερη η πρόληψη ενός προβλήματος από την εκ των υστέρων αντιμετώπιση των επιπτώσεών του».

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends