Αιμορροΐδες: Οι 5 πιο απλές λύσεις

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αιμορροΐδες
Οι αιμορροΐδες επηρεάζουν περισσότερο από το 75% του γενικού πληθυσμού με τα άτομα που είναι ηλικίας 45-65 ετών να είναι πιο επιρρεπή.

Οι αιμορροΐδες είναι ουσιαστικά οι φλέβες στον πρωκτό και το ορθό έντερο, οι οποίες πρήζονται. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που προκαλούν αυτό το πρήξιμο, όπως το οικογενειακό ιστορικό, μια διατροφή χαμηλή σε φυτικές ίνες, η έντονη εργασία, το σωματικό βάρος, οι διατροφικές αλλεργίες, ο καθιστικός τρόπος ζωής, η εγκυμοσύνη και η πολύωρη ορθοστασία.

Υπάρχουν δύο είδη αιμορροΐδων: εσωτερικές και εξωτερικές. Οι πρώτες δημιουργούνται στο εσωτερικό του ορθού και οι εξωτερικές βρίσκονται ακριβώς κάτω από το δέρμα γύρω από τον πρωκτό. Μερικές βασικές ενδείξεις για αιμορροΐδες είναι μικρά εξογκώματα με αίμα γύρω από τον πρωκτό, αιμορραγία κατά την αφόδευση (αίμα στα κόπρανα) και κνησμός κοντά στην περιοχή του πρωκτού.

Ευτυχώς, δεν είναι δύσκολη η θεραπεία των αιμορροΐδων και η ανακούφιση από τις παρενέργειες. Αυτές οι 5 σπιτικές λύσεις είναι ικανές να σας σώσουν από τις αιμορροΐδες:

1. Αλόη

Η αλόη είναι ένα από τα καλύτερα στοιχεία της φύσης για τη θεραπεία των αιμορροΐδων. Έχει αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες. Θα βοηθήσει στη μείωση του ερεθισμού των αιμορροΐδων, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τις εσωτερικές όσο και για τις εξωτερικές αιμορροΐδες.

2. Πάγος

Είναι η πιο συνήθης σπιτική θεραπεία. Ο πάγος θα συρρικνώσει τις φλέβες, θα μειώσει το πρήξιμο και θα σας δώσει γρήγορη ανακούφιση. Απλά εφαρμόστε ένα επίθεμα πάγου στην περιοχή για περίπου 10 λεπτά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μερικές φορές κάθε μέρα μέχρι να εξαφανιστούν οι αιμορροΐδες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια μικρή συσκευασία κατεψυγμένων λαχανικών από την κατάψυξη. Τυλίξτε το πακέτο σε μια πετσέτα και κατόπιν να εφαρμόστε το στις αιμορροΐδες σας. Κάντε αυτή τη διαδικασία τρεις φορές την ημέρα, με διάρκεια 20 λεπτών κάθε φορά.

3. Αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο, γνωστό για τις μαλακτικές και βαθιά απορροφητικές ιδιότητες στους ιστούς που εφαρμόζεται, χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για τη θεραπεία των εξωτερικών αιμορροΐδων. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι βουτηγμένο σε καθαρό αμυγδαλέλαιο και εφαρμόστε το στην περιοχή που σας ενοχλεί. Το έλαιο αυτό θα διαποτίσει το δέρμα και θα μειώσει τη φλεγμονή, ενώ θα μετριάσει το κάψιμο και το τσούξιμο μέσα και γύρω από τον πρωκτό. Επαναλάβετε μερικές φορές κάθε μέρα.

4. Χυμός λεμονιού

Ο χυμός του λεμονιού περιέχει διάφορα συστατικά που μπορεί να σας βοηθήσουν με τις αιμορροΐδες, επειδή ενισχύουν τα εσωτερικά τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Απλά βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι σε φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού και εφαρμόστε το στις αιμορροΐδες. Στην αρχή θα υπάρξει κάποια ήπια αίσθηση “τσιμπήματος” ή “καψίματος”, αλλά σύντομα θα ακολουθήσει μια ανακούφιση από τον πόνο.

5. Ελαιόλαδο

Έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και χρησιμοποιείται ουσιαστικά για τη θεραπεία των εξωτερικών αιμορροΐδων. Θα σας βοηθήσει στην μεγαλύτερη ευελιξία των αιμοφόρων αγγείων.

http://www.healthtipsportal.com