Σεξ: Τα λάθη που εμποδίζουν τον οργασμό στην γυναίκα

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
σεξ
Η στιγμή της σεξουαλικής επαφής είναι ιδιαίτερη για κάθε ζευγάρι και κάθε άτομο ξεχωριστά. Είναι φυσική ανάγκη του ανθρώπου και έχει αναγνωρισμένα από την επιστήμη οφέλη για την υγεία όλων. Αλλά πολλές φορές "σαμποτάρουμε" τους ίδιους μας τους εαυτούς και το σεξ δεν παίρνει τις απόλυτες διαστάσεις που μπορεί να πάρει για εμάς.

Στην περίπτωση των γυναικών, αυτό είναι ακόμα πιο σύνηθες. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που αφήνει άθελά της μια γυναίκα να της στερήσουν την απόλαυση του σεξ.

Πρόκειται για επιμέρους λάθη στην προσέγγιση του όλου ζητήματος που λέγεται «σεξ» και τα οποία αν τα περιορίσει μια γυναίκα, μόνο καλό θα της κάνει…

Υπερβολικό άγχος και αυτοκριτική

Οι σεξολόγοι επισημαίνουν ότι είναι προτιμότερο οι γυναίκες να εκφράζουν τα συναισθήματα τους από το να κάνουν συνεχώς κριτική στον εαυτό τους για το τι δεν έκαναν ενδεχομένως σωστά. Μάλιστα, πολλές φορές δεν σταματούν να προσποιούνται οργασμό, να κάνουν αγχώδεις, αρνητικές σκέψεις και να παίρνουν στα σοβαρά το κάθε τι που συμβαίνει στοκρεβάτι την ώρα του σεξ.

Προσποιούνται τον οργασμό

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες πολλές φορές δεν διστάζουν να  προσποιούνται οργασμό, αν και τις περισσότερες φορές ο σύντροφος τους το καταλαβαίνει.

 Διστάζουν να παραδεχτούν τις φαντασιώσεις τους

Δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι μια ερωτική φαντασίωση είναι πρόστυχη ή ανήθικη. Οι σεξολόγοι προτρέπουν τις γυναίκες να μιλούν ανοιχτά για τις ερωτικές τους επιθυμίες, να τις επικοινωνούν στον σύντροφό τους και να επιδιώκουν να τις κάνουν πράξη.

Δεν… αγγίζουν το σώμα τους

Σε αντίθεση με τους άντρες, που διατηρούν άψογη… σχέση με το σώμα τους και αυνανίζονται κατ’ επιλογή χωρίς μεγάλες αναστολές, οι γυναίκες δεν είναι τόσο συμφιλιωμένες με το κορμί τους. Χαλαρώστε και αγγίξτε το σώμα σας (αυνανισμός), όποτε αισθάνεστε ότι έχετε τη διάθεση, χωρίς δεύτερες, ενοχικές σκέψεις.

Σκέφτονται πολύ

«Μην ξυπνήσουν τα παιδιά. Τα φώτα πρέπει να σβήσουν. Δεν πρόλαβα να κάνω ντους. Μήπως φαίνεται πρησμένη η κοιλιά μου;» Οι γυναίκες φαίνεται ότι ανησυχούν για τα πάντα και φαίνεται να  προβληματίζονται με καθετί την πιο… ακατάλληλη στιγμή.

Ενδίδουν χωρίς να το θέλουν πραγματικά

Τις περισσότερες φορές  οι γυναίκες αν δεν έχουν διάθεση για ερωτική επαφή, καλό είναι απλά να το πουν στο σύντροφο τους.