Σας κάνει »νούμερα» το προφυλακτικό;επιλέξτε το σωστό

  • Iatropedia
Είναι χρωματιστά, έχουν διάφορες γεύσεις, πάχος αλλά και μέγεθος .Ο λόγος περί των προφυλακτικών τα οποία όπως και τα ρούχα αν δεν ταιριάξουν σωστά σε ένα άνδρα τότε χάνεται η άνεση... και παραμονεύουν οι κίνδυνοι. Τα κακώς τοποθετημένα προφυλακτικά αν δεν εφαρμόσουν σωστά στο πέος έχουν μεγάλες πιθανότητες να σπάσουν ή να βγούν πρόβλημα το οποίο μειώνει τη σεξουαλική απόλαυση για το ζευγάρι και αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων ή εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Sexually Transmitted Infections τεκμηριώθηκε πλέον πως ένα μικρό προφυλακτικό, εκτός από το ότι δυσκολεύει στην τοποθέτησή του δε μπορεί να φθάσει μέχρι τη βάση του πέους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαιτούμενη προστασία. Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που είναι αρκετά μεγάλο, εκτός από το ότι θα προκαλέσει πρόβλημα μειονεξίας αναφορικά με τα προσόντα του, μπορεί να γλιστρήσει και να βγει.

Η έρευνα που έγινε σε δείγμα 436 εθελοντών κατέληξε στο συμπέρασμα πως ένας στους δύο άντρες αδυνατούν να διαλέξουν σωστό προφυλακτικό, με συνέπεια να περνούν του ''λιναριού τα πάθη'' στη διάρκεια του σεξ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των μελετητών από τους 436 εθελοντές, οι 195 αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα προφυλακτικά που διαλέγουν εκ των οποίων οι 120 ισχυρίσθηκαν πως δεν απολάμβαναν το σεξ εξαιτίας τους, οι 57 παραδέχτηκαν ότι πλήττεται και η ικανοποίηση της συντρόφου τους, οι 34 είπαν ότι έβγαλαν το προφυλακτικό για να ησυχάσουν και οι 18 είπαν πως τους έσπασε στη διάρκεια του σεξ.

Εξυπακούεται ότι ούτε και οι σύντροφοί τους ήταν ευχαριστημένοι με τόση ταλαιπωρία.Συνέπεια να έχουν 1,9 φορές περισσότερες πιθανότητες να δυσκολευτούν να έρθουν σε οργασμό και 1,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να μην ευχαριστηθούν το σεξ.

καλές οι δοκιμές

Επειδή τα προφυλακτικά βγαίνουν σε πολλά σχήματα και μεγέθη, οι ειδικοί συνιστούν στους άντρες να δοκιμάζουν πολλά και διαφορετικά έως ότου βρουν αυτό που τους ταιριάζει.

Πάντως αν μη τι άλλο, όταν χρησιμοποιείται σωστά το προφυλακτικό όχι μόνο δεν πλήττει την ικανοποίηση από το σεξ, αλλά έχει και αποτελεσματικότητα πάνω από 98% στην προστασία εναντίον των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων και των ανεπιθύμητων κυήσεων, λένε.

Σε σύγκριση με τους νεαρούς οι οποίοι χρησιμοποιούσαν κατάλληλο για το πέος τους προφυλακτικό, όσοι χρησιμοποιούσαν λάθος προφυλακτικά είχαν:

2,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να τους σπάσει το προφυλακτικό στη διάρκεια του σεξ

2,7 φορές περισσότερες πιθανότητες να τους γλιστρήσει το προφυλακτικό

2,3 φορές περισσότερες πιθανότητες να δυσκολευτούν να έρθουν σε οργασμό

5 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν ερεθισμό του πέους

2,4 φορές περισσότερες πιθανότητες να μην ευχαριστηθούν το σεξ

2 φορές περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στύσης

2,3 φορές περισσότερες πιθανότητες να «χάσουν» στην πορεία της σεξουαλικής επαφής την στύση τους

2 φορές περισσότερες πιθανότητες να βγάλουν τελικά το προφυλακτικό, για να ευχαριστηθούν το σεξ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιοι γιατροί είναι πιο ελκυστικοί για τις γυναίκες;Έρευνα

Κονδυλώματα δώρο του καλοκαιριού και των εφήμερων σχέσεων.

Πόσο σοβαρός τραυματισμός είναι η αποκόλληση στο μάτι

Μίνι εγκέφαλος''καλλιεργείται'' στο εργαστήριο.Ποιους δρόμους ανοίγει