Ο διάσημος πιλότος της Φόρμουλα-1 Ζακ Βιλνέβ για την πρόωρη εκσπερμάτιση

  • Iatropedia
Πολλοί θα αναρωτηθείτε τι σχέση μπορεί να έχει ένας πιλότος της φόρμουλας- 1, με την πρόωρη εκσπερμάτιση. Πριν διαβάσετε το κείμενο σας διευκρινίζουμε ότι, όχι δεν έχει ακουστεί πως ο συγκεκριμένος πιλότος έχει κάποιο πρόβλημα. Συνειρμικά ίσως να σκεφτείτε ότι η ταχύτητα της φόρμουλας 1, ομοιάζει με την ταχύτητα κάποιου που έχει πρόβλημα και εκσπερματώνει πρόωρα. Διαβάστε το κείμενο και θα καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει.

Περίπου 1 στους 5 άνδρες, διεθνώς, δηλώνει πως έχει αντιμετωπίσει Πρόωρη Εκσπερμάτιση, ποσοστό μεγαλύτερο από όσους αντιμετωπίζουν Στυτική Δυσλειτουργία. Πρόκειται για περίπλοκη ιατρική πάθηση για την οποία ευθύνονται διάφοροι παράγοντες και περιγράφεται ως σύντομος χρόνος εκσπερμάτισης, με χαμηλή ή ανύπαρκτη αίσθηση ελέγχου εκσπερμάτισης και με αρνητικές προσωπικές επιπτώσεις.

Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι η πιο συνηθισμένη σεξουαλική δυσλειτουργία στους άνδρες, ωστόσο είναι μια από τις παθήσεις με την ελλιπέστερη διάγνωση και ιατρική θεραπεία, καθώς μόνο το 9% αυτών των ανθρώπων έχει ουσιαστικά ζητήσει βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Η Ευρωπαϊκή Εταιρία Σεξουαλικής Ιατρικής (ΕSSM), ξεκινάει ενημερωτική καμπάνια προκειμένου οι άνδρες που έχουν πρόβλημα, να το αναγνωρίσουν, να το συζητήσουν και να προσπαθήσουν να το αντιμετωπίσουν. Πρεσβευτής σε αυτή την καμπάνια είναι ο διάσημος πιλότος της φόρμουλας-1, ο Ζακ Βιλνέβ.

Ο πιλότος θα μεταφέρει σε όλο τον κόσμο τα μηνύματα της εκστρατείας:

– Μην αισθάνεσαι ντροπή, δεν είσαι ο μόνος

– Μην αρνείσαι το πρόβλημα σου. Ανέλαβε δράση να το καταπολεμήσεις. Σου αξίζει μια καλύτερη σεξουαλική ζωή.

– Μην νιώθεις άβολα. Μίλα με τη σύντροφο σου.

Είναι γεγονός ότι το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης επηρεάζει την ισορροπία ανάμεσα στο ζευγάρι και την ικανότητα των δύο συντρόφων να έρθουν πιο κοντά και να το αντιμετωπίσουν. Το όλο θέμα, μπορεί να καταλήξει στη δημιουργία αίσθησης απογοήτευσης, θυμού, άγχους και μείωσης της αυτοπεποίθησης, ακόμα και σε κατάθλιψη, ενώ επηρεάζει τόσο το καθένα άτομο ξεχωριστά όσο και το ζευγάρι συνολικά, γιατί σχετίζεται με την ποιότητα ζωής τους.

Η ενημερωτική εκστρατεία «Όχι μόνο μια Στιγμή» προτρέπει τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν τη διάσταση της Πρόωρης Εκσπερμάτισης, να σπάσουν τον πάγο και να μιλήσουν με τους συντρόφους και τους γιατρούς τους, ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Ο ταχύτατος πιλότος της φόρμουλας 1 Ζακ Βιλνέβ, είπε σχετικά: «Ταυτίζομαι με τις αρχές αυτής της ενημερωτικής εκστρατείας. Σκεφτόμενος τη Φόρμουλα1, υπάρχουν συγκεκριμένες καταστάσεις στις οποίες ο έλεγχος και η «Κατάλληλη Στιγμή» είναι πολύ πιο σημαντικά από την ταχύτητα και το χρόνο. Αλλά συμφωνώ απόλυτα με το ότι η «Κατάλληλη Στιγμή» «Δεν είναι μόνο μια στιγμή», αλλά είναι μια κατάσταση, το αποτέλεσμα μιας κοινής δράσης. Στη Φόρμουλα 1, για παράδειγμα, δεν είναι μόνο «το ένα δευτερόλεπτο», που έχει σημασία, αλλά είναι αυτό που η ομάδα και ο οδηγός επιδιώκουν σε κάθε αγώνα καθώς και αυτό για το οποίο αγωνίζονται να επιτύχουν κάθε μέρα. Αισθάνομαι ότι το μήνυμα της εκστρατείας, δεν είναι και τόσο διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει στη Φόρμουλα 1: η ανακάλυψη της «Κατάλληλης Στιγμής» με τον/την σύντροφό σου, σημαίνει να μπεις στο μονοπάτι του, να κατανοήσεις, να μοιράζεσαι και να αναζητάς βοήθεια από αρμόδιους ανθρώπους όταν την χρειάζεσαι. Στην πρώτη περίπτωση από τους γιατρούς και στη δεύτερη από τους ειδικούς της αγωνιστικής ομάδας».

Για το θέμα μίλησε και ο Καθηγητής H. Porst, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής (ESSM): «Εάν κάποιος δεν γνωρίζει πως η Πρόωρη Εκσπερμάτιση είναι πάθηση, δεν είναι πιθανό να αναζητήσει τη βοήθεια ειδικού επιστήμονα και να επισκεφθεί κάποιο ιατρείο. Εάν κάποιος έχει πειστεί ότι δεν υπάρχουν πραγματικές λύσεις, συνήθως δεν θα τις αναζητήσει. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι άνδρες που επηρεάζονται από την Πρόωρη Εκσπερμάτιση, χάνουν την ευκαιρία να βελτιώσουν την ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής και να διατηρήσουν την αρμονική και απολαυστική σχέση που δικαιούνται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι είδους σεξ προτιμούν 9 στις 10 γυναίκες;

Γιατί οι όμορφες γυναίκες είναι “βάσανο” στο χώρο εργασίας;

Για πόσους λόγους μια γυναίκα μπορεί να κάνει σεξ; Ούτε για έναν ούτε για 2…

Από πόσα εκατοστά και πάνω ένα πέος μπορεί να ικανοποιήσει μια γυναίκα;

Άνδρες δίχως οργασμό; και όμως ισχύει

Πότε μια γυναίκα απεχθάνεται το σεξ;

Οι 8 πιο συχνές απορίες για τη στυτική δυσλειτουργία