Τι να ΜΗΝ λέτε σε κάποιον που κάνει δίαιτα για να χάσει κιλά

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
δίαιτα
Σίγουρα έχετε τουλάχιστον ένα άτομο στο κοντινό σας περιβάλλον, το οποίο αυτές τις μέρες προσπαθεί να χάσει κάποια κιλά.

Πολλές φορές ξεχνάμε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για κάποιον το να ακολουθήσει πιστά μια δίαιτα. Άθελά μας, ίσως, τους λέμε πράγματα που τους «παίζουν με το μυαλό τους» και τους δυσκολεύουν πάρα πολύ να συνεχίσουν την προσπάθεια απώλειας βάρους.

Σύμφωνα με έρευνες, το 66% των γυναικών ηλικίας 25-55 που έχουν ακολουθήσει κάποια δίαιτα ή προσπαθούν να χάσουν βάρος, λένε ότι εκείνοι που βρίσκονται πιο κοντά τους από κάθε άλλον (οικογένεια, φίλοι, σύζυγοι κλπ) στην πραγματικότητα υπονομεύουν τις προσπάθειες τους για να χάσουν τα περιττά τους κιλά!

Δείτε ποιες εκφράσεις είναι εκείνες που αποδείχτηκε ότι ενοχλούν πιο πολύ και πληγώνουν με άσχημο τρόπο τους ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν κιλά:

“Έλα, δοκίμασε αυτό το ωραίο γλύκισμα που έφτιαξα ειδικά για σένα”

Οι μισοί από όλους όσους κάνουν δίαιτα αναφέρουν ότι πιέζονται να φάνε τρόφιμα που δεν συμπεριλαμβάνονται στο διαιτητικό τους πλάνο και ένα 56% υποκύπτει στην πίεση, συνήθως επειδή δεν θέλει να βλάψει τα συναισθήματά εκείνου που τους προσφέρει το γλύκισμα.

“Πάμε να φάμε. Κερνάω εγώ”

Στο ίδιο μήκος κύματος με την προηγούμενη έκφραση, είναι και η συγκεκριμένη. Από ευγένεια και προκειμένου να μην πληγώσουν εκείνον που κάνει την προσφορά, τα άτομα που κάνουν δίαιτα υποκύπτουν και πάνε σε γεύμα που, πιθανότατα θα τους βγάλει “εκτός στόχων”.

“Πόση διαφορά νομίζεις θα κάνουν μερικά κιλά επάνω σου;”

Αν κάποιος έχει πολλά κιλά να χάσει, τότε το τελευταίο που θέλει ν’ ακούσει είναι ότι τα πρώτα κιλά δεν θα “φανούν” επάνω του.

“Μοιάζεις πιο όμορφη/όμορφος με λίγα παραπάνω κιλά επάνω σου. Μου αρέσει η γυναίκα/ο άντρας να έχει ‘πιασίματα’”

Αυτή η έκφραση υποδαυλίζει κάθε προσπάθεια που κάνει το άτομο να φτάσει σε ένα υγιές σωματικό βάρος, ενώ ταυτόχρονα “χτυπάει” απευθείας στον ψυχολογικό τομέα και κάνει το δύσκολο έργο του, ακόμα πιο μεγάλο.

“Μην γίνεις και ανορεκτική/ός”

Είναι μια φράση που την ακούν πολλά άτομα που κάνουν δίαιτα και προσπαθούν να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες/συμβουλές του διαιτολόγου τους.

Πηγή: http://www.health.com