Μήπως τρώτε τα νύχια; Τι φταίει

  • Iatropedia
Μια άκρως ανθυγιεινή συνήθεια είναι το δάγκωμα των νυχιών. Για να εξακριβωθούν οι αιτίες του φαινόμενου αυτού οι ειδικοί επιστήμονες κάνουν φύλο και φτερό όσου ακολουθούν αυτή τη συνήθεια. Δείτε ποιοι είναι οι πιθανοί λόγοι

Το θέμα αυτό φαίνεται ότι είχε απασχολήσει και τον Φρόιντ ο οποίος συνέδεσε το δάγκωμα των νυχιών σε προβληματική σχέση με τη μητέρα, στο θηλασμό.

Ωστόσο νεότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι μάλλον πρόκειται για ένας τρόπος εκτόνωσης του ακραίου και έντονου άγχους.

Στο μεταξύ έρευνες που πραγματοποιήθηκαν απέδειξαν ότι οι περισσότεροι που έχουν αυτή την συνήθεια φαίνεται ότι την εξασκούν σε εντονότερο βαθμό όταν είναι αγχωμένοι Μάλιστα όπως προκύπτει από τις απαντήσεις τους η τακτική αυτή τους εκτονώνει ψυχολογικά αφού για αυτούς αποτελεί διέξοδο.

Επιστημονικά το δάγκωμα των νυχιών ονομάζεται ονυχοφαγία και στις περισσότερες περιπτώσεις οι πάσχοντες δεν τρώνε μόνο τα νύχια αλλά και τις παρανυχίδες.

Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι η συνήθεια αυτή είναι πιο έντονη σε μικρές ηλικίες και γίνεται ασυναίσθητα από τοςυ περισσότερους. Υπολογίζεται ότι μετά τα 30 χρόνια τους χρόνια οι περισσότεροι σταματούν να δαγκώνουν τα νύχια τους.

Συνήθως τα παιδιά που αντιμετωπίζουν καταστάσεις έντονου στρες και άγχους παράλληλα τραβούν και τα μαλλιά τους.

Αντιμετώπιση

Υπάρχουν διάφορα έξυπνα τρικ για να αντιμετωπίσετε το δάγκωμα των νυχιών. Για να βάλετε φρένο σε αυτή την κατάσταση ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

Διατηρείτε τα νύχια σε καλή κατάσταση

Κάνετε συχνά μανικιούρ

Τοποθετήστε ψεύτικα νύχια

Αν το παιδί έχει αυτή τη συνήθεια βοηθήστε το να ξεπεράσει το άγχος του με μια αντιστρες μπάλα ή με την ζωγραφική.

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καθρέφτης της υγείας μας τα νύχια!