Αισθητική Χειρουργική: Όμορφη για τις γιορτές στο παρά 5’

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Μπορεί οι γιορτές να πλησιάζουν «επικίνδυνα», όμως υπάρχει ακόμα χρόνος για όσους θέλουν να κάνουν λαμπερές εμφανίσεις κατά τη γιορτινή περίοδο και όχι μόνο. Η Αισθητική Χειρουργική προσφέρει εύκολες και προ πάντων γρήγορες λύσεις, με άμεσα και εξαιρετικά αποτελέσματα, που διαρκούν.

«Υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμη για να ανανεωθούμε και να “σβήσουμε” τον χρόνο που πέρασε, με τη βοήθεια νέων, μη επεμβατικών τεχνικών, οι οποίες προσφέρουν επαναστατική ανάπλαση του δέρματος και σημαντική, μακροχρόνια βελτίωση στην γενική υφή του, στις ρυτίδες, στις ουλές και σε κάθε σημάδι πάνω του», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Τα «μαγικά εργαλεία»

Λέιζερ νέας γενιάς

Πρόκειται για εξελιγμένης τεχνολογίας μηχανήματα, με πολλαπλές ενδείξεις, όπως ανάπλαση – ανανέωση του δέρματος, αναζωογόνηση, σύσφιξη, θεραπεία ουλών ακμής, θεραπεία φωτογήρανσης, εξάλειψη δυσχρωμιών, κηλίδων και πανάδων καθώς και περιορισμός των διεσταλμένων πόρων.

Η θεραπεία είναι μια ανώδυνη διαδικασία που μεταβάλλει τη δομή του ιστού κάτω από την επιδερμίδα, δημιουργώντας έτσι τις καλύτερες συνθήκες για αναγέννηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Η διαφορά είναι εμφανής από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, με το αποτέλεσμα να γίνεται προοδευτικά ολοένα και καλύτερο.

Η μέθοδος είναι σχετικά γρήγορη και δεν αφήνει εμφανή σημάδια στο δέρμα. Έτσι, το άτομο επανέρχεται πλήρως στις καθημερινές δραστηριότητές του με μοναδική προϋπόθεση την χρήση ενυδατικής κρέμας, αντηλιακού και ίσως make up, για όσους το χρησιμοποιούν.
Το σημαντικότερο όφελος της θεραπείας με λέιζερ είναι το γεγονός ότι το κολλαγόνο και οι ίνες της ελαστίνης του δέρματος συνεχίζουν αδιάκοπα να αναγεννούνται και να βελτιώνονται για μήνες μετά το πέρας των συνεδριών, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από τη φύση του εκάστοτε προβλήματος.

Αλλαντοτοξίνη (Botox)

Ειδικά για τις ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο, το μεσόφρυο, τα μάτια και το λαιμό γίνεται, επίσης, ενέσιμη θεραπεία με τη γνωστή σε όλους αλλαντοτοξίνη.
Η διαδικασία είναι απλή και δεν διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά, ενώ ενδείκνυται για κάθε ηλικία, εφόσον υπάρχουν έντονες ρυτίδες έκφρασης. Το αποτέλεσμα της μεθόδου διαρκεί επί περίπου 5-6 μήνες, ανάλογα με το περιστατικό.

Υαλουρονικό οξύ

Για την αντιμετώπιση των βαθιών ρυτίδων, των «κενών», των ημιατροφικών σημείων κ.λπ. εφαρμόζονται τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως. Το υαλουρονικό οξύ ενδείκνυται, επίσης, για τη διόρθωση λεπτών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα, βαθιών ρινοχειλικών ρυτίδων, αύξηση όγκου ή και περιγράμματος των χειλιών, αύξηση όγκου ζυγωματικών και διόρθωση του περιγράμματος του προσώπου. Η εφαρμογή είναι ανώδυνη και τα αποτελέσματα εντυπωσιακά και με μεγάλη διάρκεια.

Μεσοθεραπείες

Μπορούν να εφαρμοστούν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα αφυδάτωσης, λεπτών γραμμών, θαμπής όψης κ.ά. και απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικίας. Προκαλούν αντιγήρανση, συγκρατούν το νερό κάτω από το δέρμα και διατηρούν την επιδερμίδα λεία, ενυδατωμένη και νεανική. Οι μεσοθεραπείες είναι μια μέθοδος ασφαλής και γρήγορη και εφαρμόζονται στο πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, στο λαιμό, στο ντεκολτέ και στα χέρια.