Τρεις απρόσμενες αιτίες που ξεχνάτε εύκολα τώρα τελευταία

  • Iatropedia
Σε όλους μας έχει συμβεί να προσπαθούμε να θυμηθούμε κάτι πολύ απλό, όπως το τι φάγαμε, μόλις πριν από λίγες μέρες και να μην μπορούμε.

Η τάση να ξεχνάμε εύκολα δεν είναι απαραίτητα σύμπτωμα κάποιου σοβαρού προβλήματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να περάσει από μόνο του.

Υπάρχουν ορισμένοι απρόσμενοι λόγοι που ξεχνάτε πιο εύκολα τώρα τελευταία:

Έλλειψη ύπνου: Το να μην κοιμάστε αρκετά και καλά είναι ίσως η μεγαλύτερη παραγνωρισμένη αιτία της απώλειας μνήμης. Ο περιορισμένος ύπνος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αλλαγές στη διάθεση και σε αυξημένο άγχος, το οποίο με τη σειρά του επιδεινώνει τα προβλήματα με τη μνήμη.

Υπολειτουργία του θυρεοειδούς: Ένας θυρεοειδής αδένας που δεν λειτουργεί σωστά μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη (όπως επίσης και να διαταράξει τον ύπνο και να προκαλέσει κατάθλιψη, τα οποία συμβάλλουν στην απώλεια μνήμης). Μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να δείξει εάν ο θυρεοειδής σας κάνει σωστά τη δουλειά του.

Στρες και άγχος: Οτιδήποτε καθιστά πιο δύσκολο να συγκεντρωθείτε και να αποτυπώσετε καλά νέες πληροφορίες και δεξιότητες μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα μνήμης. Το στρες και το άγχος μπορεί να κάνουν ακριβώς αυτό. Και τα δύο παρεμβαίνουν με την ικανότητα προσοχής και εμποδίζουν τον σχηματισμό νέων αναμνήσεων ή την ανάκτηση των παλαιών.

http://www.health.harvard.edu/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σας λείπει ύπνος; Κάντε το τεστ του 1' (ΒΙΝΤΕΟ)

Ψυχολογικό Τεστ: Ελέγξτε τη μνήμη σας!