Τρικ υγείας για γερά δόντια

  • Iatropedia
Μερικοί λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής, αλλά το χαμόγελο είναι εκείνο που δημιουργεί και κλέβει τις εντυπώσεις.

Μάθετε έξυπνες συμβουλές για γερά δόντια.

Βουρτσίστε δύο φορές την ημέρα για δύο λεπτά.

Βουρτσίστε τα δόντια σας για δύο λεπτά, δύο φορές την ημέρα, συνιστά η Αμερικανική οδοντιατρική Εταιρεία.

Το βούρτσισμα των δοντιών και της γλώσσας με μια μαλακή οδοντόβουρτσα και φθοριούχο οδοντόκρεμα καθαρίζει από τα υπολείμματα τροφών και των βακτηριών από το στόμα σας.

Μην το παρακάνετε

Αν βουρτσίζετε περισσότερο από δύο φορές την ημέρα, για περισσότερο από τέσσερα λεπτά σύνολο, μπορεί να καταστρέψετε το στρώμα σμάλτου που προστατεύει τα δόντια σας.

Όταν το σμάλτο των δοντιών έχει υποστεί φθορές τότε δημιουργούνται μικροσκοπικές τρύπες που οδηγούν σε νευρικές απολήξεις. Σχεδόν το 20 % των ενηλίκων υποφέρουν από πόνο και την ευαισθησία στα δόντια τους.

Όχι σκληρά και δυνατά

Μη βουρτσίζετε τα δόντια σας πολύ σκληρά.

Με μέτρο

Το οξύ στους χυμούς και αθλητικά ποτά φοράει μακριά στο σμάλτο. Σε συνδυασμό με ξηροστομία από βαριά αναπνοή, αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή φθορά των δοντιών.

Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν πιο μαλακό σμάλτο από τους ενήλικες, με συνέπεια τα δόντια τους να είναι πιο επιρρεπή στην τερηδόνα.

Μη ξεχνάτε το οδοντικό νήμα

Χρησιμοποιείστε οδοντικό νήμα το οποίο αφαιρεί την πλάκα, και εμποδίζει τη συσσώρευση πέτρας.

Δεν έχει σημασία

Στο πανάρχαιο ερώτημα: » πρώτα, το οδοντικό νήμα ή το βούρτσισμα» οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν έχει σημασία αρκεί να το ακολουθείτε κάθε μέρα.

Αποφύγετε τα ανθρακούχα ποτά

Βουρτσίστε τα δόντια σας και αμέσως μετά μασήστε ένα δισκίο βιταμίνης C. Η βιταμίνη C, γνωστή και ως ασκορβικό οξύ, μπορεί να προστατεύσει το σμάλτο των δοντιών σας.

Δεν περιέχουν μόνο ζάχαρη, αλλά και οξύ το οποίο επιτίθεται στα δόντια. Το οξύ έχει την ιδιότητα να δημιουργεί καφέ λεκέδες στην επιφάνεια του δοντιού, και να διαβρώνει την εσωτερική δομή του δοντιού.

πηγή:http://www.healthline.com