Tips για να βρείτε την ηρεμία σας!

  • Iatropedia
Λίγο πολύ οι περισσότεροι νεοέλληνες βρίσκονται σε κατάσταση νευρικού κλονισμού. Από την μια η κρίση, οι φόροι, η ανεργία αλλά και οι αυξημένες υποχρεώσεις της καθημερινότητας έχουν τσακίσει τα νεύρα των περισσότερων με συνέπεια να μην βρίσκουν ηρεμία πουθενά. Μάθετε πως θα βρείτε την ηρεμία σας!

Μην τρώτε πολύ ζάχαρη

Οι περισσότεροι έχουν την τάση όταν στρεσάρονται και αγχώνονται να πέφτουν με τα μούτρα στην κατανάλωση γλυκών και άλλων λιχουδιών. Η τακτική αυτή είναι λανθασμένη αναφέρουν οι ειδικοί καθώς με τον τρόπο αυτό προκαλείται απότομη αύξηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα κι έτσι δημιουργείται μεγαλύτερη νευρικότητα.

Αντί για γλυκό προτιμήστε να φάτε ένα υγιεινό σνακ όπως είναι τα καρότα ή μια χούφτα αμύγδαλα.

Επικεντρωθείτε αλλού

Όταν τα προβλήματα συσσωρεύονται καλό είναι να προσπαθήσετε όσο και αν φαντάζει ακατόρθωτο να μην πελαγώνετε.

Βάλτε προτεραιότητες και ιεραρχήστε τις εργασίες που πρέπει να εκτελέσετε.

Προσπαθήσετε να μην χάνετε την υπομονή σας. Πάρτε βαθιές ανάσες ώστε να καταφέρετε να ηρεμήσετε.

Μη βλέπετε μόνο τα αρνητικά αλλά δείτε και τα θετικά

Χρόνο για τον εαυτό σας

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας προκείμενου να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν και σας ανακουφίζουν από το στρες και το άγχος.

Γυμναστείτε

Έρευνες έχουν δείξει ότι η τακτική άσκηση μειώνει την ορμόνη του στρες και έτσι ο οργανισμός χαλαρώνει πιο εύκολα. Στην περίπτωση που δε θέλετε να πάτε γυμναστήριο, ο ανοιξιάτικος καιρός ενδείκνυται για περπάτημα ή τρέξιμο.

Δείτε φίλους

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ηρεμήσετε από τους αγιωτικούς ρυθμούς της καθημερινότητας είναι να δείτε του φίλους σας.

Έρευνες έχουν βρει ότι η παρέα με τους φίλους παράγει την οξυτοκίνη της ορμόνη της ευτυχίας.

πηγήhttp://www.positivityblog.com