Θρίλερ στο ΚΕΕΛΠΝΟ- Δεν είχαν ποτέ τελική λίστα επιτυχόντων- Πραξικόπημα Πολάκη στην διαδικασία επιλογής

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σοκαριστικά στοιχεία φέρνει στην δημοσιότητα το ρεπορτάζ του iatropedia για το πρόβλημα που προέκυψε μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και αναπληρωτή υπουργού υγείας, Παύλου Πολάκη... Διαψεύδουν ότι υπήρξε συμφωνία για συνέχιση του διαγωνισμού και μεταθέτουν το πρόβλημα για την Μεγάλη Τρίτη οπότε συνεδριάζουν και πάλι!

Με ένταση και δυσφορία μεταξύ αρκετών μελών του ΔΣ έγινε «δεκτός» το πρωί ο Παύλος Πολάκης στο ΚΕΕΛΠΝΟ «εισβάλλοντας» για δεύτερη φορά σε μια διαδικασία που έπρεπε να αφήσει να κυλήσει νομότυπα.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

-Ουδέποτε υπήρξε τελική λίστα επιτυχόντων στους διαγωνισμούς για τους 100 γιατρούς των ΜΕΘ και τους 400 νοσηλευτές. Όταν ο κ. Πολάκης με το γνωστό ευγενές του ύφος απαίτησε να του στείλουν τους φακέλους, τους απέστειλαν αλλά χωρίς να έχουν καταλήξει στους επιτυχόντες. Οι υποψηφιότητες που εξήτασε ο αναπληρωτής υπουργός ήταν ακόμα απλά υποψηφιότητες!

-Η Επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε ως εκ τούτου καταθέσει ακόμα ενυπόγραφη εισήγηση ώστε να επικυρωθούν τα ονόματα που ακόμα εξήταζε, αν πληρούν τις προϋποθέσεις…

-Ο υπουργός δέσμευσε όλους τους πρωτότυπους φακέλους με τα δικαιολογητικά των υποψηφίων και κατά παράβαση του νόμου ζήτησε να αναρτηθούν ονόματα που ο ίδιος επέλεξε!

-Οι πηγές του ρεπορτάζ μας, διαψεύδουν το περιεχόμενο του δελτίου τύπου που απεστάλη νωρίτερα από το υπουργείο Υγείας και αναφέρει ότι συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων για τους διαγωνισμούς. Πως θα γίνουν ενστάσεις σε μια λίστα που δεν συνέταξε ποτέ η αρμόδια Επιτροπή;

-Χωρίς να υπάρχει λίστα επιτυχόντων, αλλά μόνον η λίστα του αναπληρωτή υπουργού, η συνεδρίαση αναβλήθηκε για την Μεγάλη Τρίτη.

Και όλα είναι στον αέρα!