Θεραπεία μετ’ εμποδίων

  • Iatropedia
Καθημερινό φαινόμενο έγιναν πια οι συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Υγείας. Το πρωί χρήστες που ακολουθούν προγράμματα απεξάρτησης με τους γονείς τους αλλά και θεραπευτές του ΚΕΘΕΑ συγκεντρώθηκαν στην οδό Αριστοτέλους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για μείωση προσωπικού και κονδυλίων.

Μια ανθρώπινη αλυσίδα δημιούργησαν δεκάδες ασθενείς που βρίσκονται σε στάδιο απεξάρτησης σε διάφορα προγράμματα αλλά και θεραπευτές του ΚΕΘΕΑ, έξω από το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους με βασικό σύνθημα «η ζωή δεν μπαίνει σε εφεδρεία».

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για την περιστολή των κονδυλίων που κάνει η κυβέρνηση αλλά και για την εργασιακή εφεδρεία ελέω μνημονίου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα τα προγράμματα απεξάρτησης. Γονείς και αποθεραπευόμενοι ζητούν να στηριχθούν τα προγράμματα και να μην περισταλούν καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε πραγματικό κίνδυνο για τη ζωή εκατοντάδων χρηστών η ζωή των οποίων κρέμεται από μια κλωστή.

Να σημειωθεί ότι με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση των κέντρων μειώνεται άρδην ενώ και μεγάλο μέρος του προσωπικού κυρίως της κεντρικής υπηρεσίας του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) θα μπει σε εργασιακή εφεδρεία.