Συνάντηση και κοπή πίτας για τα μέλη του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα πρωτεύουσα ξανά»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως είπε ο Γ. Πατούλης, πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Πολιτών, "θέλουμε να αλλάξουμε την Αθήνα και όχι απλά να τη διοικήσουμε. Αυτό θα το καταφέρουμε όλοι μαζί, χωρίς κομματικές ταμπέλες και εξαρτήσεις, όλοι μαζί σαν οικογένεια στο ταξίδι για την αλλαγή και την ανατροπή της παρακμής".

Οι δράσεις και οι ενέργειες για την υλοποίηση του οράματος να γίνει η «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά» προσδιορίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος, Γ. Πατούλης με τους συνεργάτες και τους εθελοντές του Ομίλου Ενεργών Πολιτών ΑΘΗΝΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΞΑΝΑ.

Ο Γ. Πατούλης αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά και δημιουργικό το νέο έτος, τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στη δράση και εξέφρασε την ικανοποίηση, αλλά και τη συγκίνηση του.
Όπως επισήμανε διαπιστώνει ότι «μεγαλώνει καθημερινά η ισχυρή αλυσίδα των ανθρώπων που συμμετέχουν στο όραμα για τη μετεξέλιξη της Αθήνας σε μια Πρωτεύουσα με παγκόσμιο κύρος».

Η συνάντηση

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ συζητήθηκαν οι προετοιμασίες και οι οργανωτικές διαδικασίες που απαιτούνται για τη μεγάλη συνάντηση του Ομίλου τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 5:30 στο Caravel όπου και θα κοπεί η πίτα του ομίλου.
Ο Γ. Πατούλης ως Πρόεδρος του Ομίλου Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Θέλουμε να αλλάξουμε την Αθήνα και όχι απλά να τη διοικήσουμε. Αυτό θα το καταφέρουμε όλοι μαζί. Είναι συγκινητική η συνδρομή των ανθρώπων που συμμετέχουν εθελοντικά όλο αυτό το διάστημα. Χωρίς κομματικές ταμπέλες, χωρίς εξαρτήσεις, όλοι μαζί σαν οικογένεια προχωρούμε στο ταξίδι για την αλλαγή και την ανατροπή της παρακμής. Σταματάμε την αδράνεια και αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε την Αθήνα, θα συμβάλουμε με έργα και πράξεις για να πάρει τη θέση που της αξίζει σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

«Εδώ συνθέτουμε μια ομάδα από ανθρώπους που έχουν πετύχει επαγγελματικά, από ανθρώπους που έχουν χαράξει μια σημαντική πορεία, που έχουν προσφέρει στην κοινωνία, επιστήμονες, ανθρώπους που δρουν στη πολιτική και στο χώρο της εργασίας, ανθρώπους που έχουν διάθεση να προσφέρουν».

«Αυτός ο πυρήνας των χιλιάδων ανθρώπων που έχουν δηλώσει το παρόν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αξιοποιηθούν θα εργαστεί συστηματικά για να δημιουργηθεί η Αθήνα του αύριο μια Πρωτεύουσα που μέσα από το λαμπρό ιστορικό παρελθόν θα προχωρήσει αναγεννημένη ελπιδοφόρα στο μέλλον».

Όλοι μαζί ξεκινάμε να εργαζόμαστε μέσα στο 2018 δημιουργώντας ένα ανθρώπινο τσουνάμι ιδεών και πράξεων, με στόχο να αλλάξουμε το γκρίζο και μίζερο παρόν».