Στους 56 οι συνάνθρωποί μας που κατέληξαν από επιπλοκές της γρίπης

  • Iatropedia
Ξεπερνά κάθε απαισιόδοξη πρόβλεψη το συνεχιζόμενο επιδημικό κύμα γρίπης που "θερίζει" άτομα με υποκείμενα νοσήματα τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί. Έφτασαν τους 126 όσοι έχουν περάσει από τις Μονάδες Εντατικής ενώ σήμερα δίνουν την μάχη 28...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Αλλά ποια είναι τα «υποκείμενα νοσήματα» για τα οποία τόσοες λόγος γίνεται;

Ως τέτοια θεωρούνται ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά, οι παθήσεις του αναπνευστικού όπως είναι το σοβαρό άσθμα και η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, τα χρόνια αιματολογικά νοσήματα, η σοβαρού τύπου παχυσαρκία, οι καρκίνοι και οι παθήσεις που δημιουργούν ανοσοκαταστολή, όπως είναι το aids.

Στις ευπαθείς ομάδες ωστόσο ανήκουν και οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, οι έγκυες γυναίκες, τα βρέφη, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αυτοί που φροντίζουν γέροντες και βρέφη, όσοι ζουν ή εργάζονται σε σωφρονιστικά ιδρύματα και όσοι ζουν ή εργάζονται σε στρατόπεδα.

Όλοι οι παραπάνω οφείλουν να εμβολιάζονται κατά της γρίπης κάθε φθινόπωρο χωρίς εξαίρεση ώστε να ρποστατεύσουν τους ευατούς τους και τους ανθρώπους με τους οποίους έρχονται σε επαφή. Ο εμβολιασμός δεν αποκλείει την απλή νόσηση με ήπια συμπτώματα αλλά εξασφαλίζει προστασία από σοβαρές επιπλοκές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πως να προφυλαχθείτε από τη γρίπη! Όλα τα μέτρα

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τη γρίπη;