Συνεχίζουν την απεργία έως και τις 17 Ιανουαρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Έρχεται το νομοσχέδιο των αλλαγών

  • Iatropedia
Λίγο πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οι γιατροί αποφάσισαν παράταση της απεργίας τους.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Έως και τις 17 Ιανουαρίου συνεχίζουν το μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ οι γιατροί του Οργανισμού εν όψει των αλλαγών που καθιστά άκρως αβέβαιο το επαγγελματικό τους μέλλον.

Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 13, 14, 15, 16 & 17 Ιανουαρίου.

Την Παρασκευή θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για όλες τις αλλαγές στο φορέα ενώ θα περιλαμβάνει και τις θέσεις της διαθεσιμότητας αλλά και τις προϋποθέσεις της πρόσληψης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ.

Να σημειωθεί ότι και στην περίπτωση αυτή το ΠΑΣΟΚ πιέζει τη ΝΔ να δώσει προνόμια σε ορισμένους γιατρούς που θα ενταχθούν στο σύστημα ειδικά σε όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, κάτι που εδώ και καιρό αρνείται ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δύο εβδομάδες μετά το νομοσχέδιο θα ξεκινήσει η διαδικασία της διαθεσιμότητας για πάνω από 8000 εργαζόμενους και γιατρούς στον ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πικρία Άδωνι για την υπόθεση «25ευρω»! Όλο το παρασκήνιο της κατάργησης! Τι έγραψε στο Twitter

Σάλος από τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής στον ΕΟΠΥΥ! Πως γλιτώνουν τα “γαλάζια” παιδιά

Με την έξοδο η λυπητερή! Τι πληρώνουν στο ΕΣΥ οι ανασφάλιστοι και χωρίς το «25ευρω»!

Στο πόδι οι ιδιώτες γιατροί για προνόμια στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Τι άναψε φωτιές