Σάλος από το «κούρεμα» στα φάρμακα! Τι λένε οι γιατροί τι διαμηνύει ο Άδωνις από το twitter

  • Iatropedia
Δεκάδες μηνύματα διαμαρτυρίας στο γραφείο Άδωνι αλλά και του ΕΟΠΥΥ για το πλαφόν στη συνταγογράφηση. Με τιμωρίες και διαγραφές απειλεί τους γιατρούς ο Άδωνις

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ακόμη και με διαγραφή από το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης απειλεί τους γιατρούς που δε γράφουν φάρμακα ο υπουργός Υγείας σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει το μέτρο που μειώνει κατά 20% το όριο των συνταγών στους γιατρούς σε σχέση με πέρυσι.

Παρότι όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι και οι ενώσεις γιατρών έχουν διαμαρτυρηθεί εντονότατα δεδομένου ότι εκατοντάδες ασθενείς ψάχνουν γιατρό που να μην έχει κλείσει το πλαφόν του για να τους γράψει φάρμακα, ο κ.Γεωργιάδης επεσήμανε σε απάντησή του στο Twitter ότι θα διαγράψει γιατρό που δε χορηγεί εμβόλια σε τρίδυμα παιδιά.

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης ευελπιστεί όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia.gr να καταλαγιάσει ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί, με τη νέα τιμολόγηση των φαρμάκων που θα παρουσιάζουν μειώσεις μεσοσταθμικά κατά 12%.

Με τις μειώσεις εκτιμά ότι θα ισορροπήσει κάπως το ποσό που έχουν δικαίωμα να γράφουν οι γιατροί σε φάρμακα. Ωστόσο αγκάθι αποτελεί το γεγονός ότι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αντιμετωπίζει πρόβλημα στην άμεση έκδοση των νέων τιμών και στη σύγκριση τους με αυτές ισχύουν στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ήδη καταγράφονται καθυστερήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι και οι ενώσεις γιατρών έχουν ζητήσει την απόσυρση του μέτρου του ορίου στη συνταγογράφηση, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ αλλά και πολλοί άλλοι σύλλογοι έχουν εκφράσει με επιστολές και ανακοινώσεις τους την αντίθεσή τους στο μέτρο, ζητώντας να τεθεί έστω όριο ανά ειδικότητα.

Ορισμένες βελτιωτικές κινήσεις σε ατομικό επίπεδο όμως, μπορούν να γίνουν μόνο μέσω …email, καθώς το υπουργείο Υγείας δίνει την ευκαιρία μέσα από ειδικό mail που δημιουργήθηκε στον ΕΟΠΥΥ (plafoniatroi@eopyy.gov.gr.) να καταθέτουν τις διαμαρτυρίες τους γιατροί που θεωρούν ότι αδικήθηκαν, ώστε να μεγαλώσει το πλαφόν των συνταγών τους.

Οι γιατροί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μπορούν να ζητήσουν αύξηση του ορίου. Όχι όμως όλοι. Όπως αναφέρει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ: «Ενδεικτικά μπορεί να απευθυνθεί ένας ιατρός που έκανε έναρξη επαγγέλματος μέσα στο 2013 ή ένας ειδικευόμενος ιατρός που του απονεμήθηκε ειδικότητα μέσα στο 2013 ή να δηλωθεί αλλαγή στις εργασιακές συνθήκες ή αύξηση των επισκέψεων από 200 σε 400 και άλλες περιπτώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο: Ξεκινά και το μεγάλο «μαχαίρι» στις διαγνωστικές εξετάσεις! Πόσο κόβονται

Νομοσχέδιο ΕΟΠΥΥ με καθυστερήσεις και αγκάθια! Γιατροί: «Συνεχίζουμε μέχρι τέλους»!

Τι είδε ο υπουργός στο Καστελόριζο! Οι ξεχασμένοι ασθενείς και ο…ρομαντισμός Άδωνι! (ΦΩΤΟ)

Έρχεται νέο χαράτσι από τον ΕΟΠΥΥ! Με χρέωση τα τηλέφωνα και για ραντεβού με ιδιώτες γιατρούς