Προς πτώχευση η Alapis; Σε διαθεσιμότητα όλο το προσωπικό της

  • Iatropedia
Σε διαθεσιμότητα θέτει όλο το προσωπικό της η φαρμακευτική εταιρεία Alapis όπως αποκαλύπτει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών. Η εταιρεία εδώ και καιρό φημολογούνταν ότι παρουσίαζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα ενώ έντονοι ήταν και οι ψίθυροι ότι μπορεί να αποτελούσε άλλο ένα κανόνι στην αγορά.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα είχε προβεί σε πολλές απολύσεις εργαζομένων με αβέβαιο το μέλλον και για τους υπόλοιπους. Μέχρι που έγινε γνωστό ότι όλο το προσωπικό τίθεται σε διαθεσιμότητα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την εταιρεία Alapis, η οποία μετά από σειρά απολύσεων, προβαίνει τώρα και σε διαθεσιμότητα του προσωπικού της, και από ό,τι φαίνεται απεργάζεται οριστική πτώχευση, κάνοντας χρήση του νέου νομικού πλαισίου που επέβαλε η Τρόικα και νομοθέτησε η Κυβέρνηση.

Καταγγέλλουμε τη στάση των αρμόδιων Υπουργείων, που τόσο καιρό κωφεύουν στα αιτήματα και τις εκκλήσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων τους. Καταγγέλλουμε όσους μηχανισμούς του Κράτους με την ανοχή ή τη σιωπή τους δημιούργησαν το «φαινόμενο Λαυρεντιάδη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ντόμινο απολύσεων στις φαρμακευτικές

νέο ψαλίδι σε δαπάνες και προσωπικό με εντολή της τρόικας

πόλεμος για τις μειώσεις των τιμών στα φάρμακα