Πωλείται το Ντυνάν! Στον αέρα οι εργαζόμενοι

b089c153e0e055cc1fdd7e054204e8a8.jpg
Εδώ και μήνες χρωστά μισθούς στους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Η χρηματοδότησή του είναι περιορισμένη με αποτέλεσμα σχεδόν να ...υπολειτουργεί. Το Ερρίκος Ντυνάν, το άλλοτε πολλά υποσχόμενο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού βρίσκεται ένα βήμα πριν την πλήρη ιδιωτικοποίηση καθώς το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος. Τι είπε στη βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τους εκατοντάδες εργαζόμενους του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν καθώς όπως παραδέχτηκε και στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, το νοσοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά δυστυχώς το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να αναλάβει τα οικονομικά του βάρη. Γι αυτό το πιο πιθανό είναι να οδηγηθεί προς πλήρη ιδιωτικοποίηση.

Στην περίπτωση αυτή όμως οι εργαζόμενοι έχουν ένα μάλλον άγνωστο μέλλον καθώς άγνωστο παραμένει και τι συμφωνία θα επέλθει με τον νέο ιδιοκτήτη.

Το νοσοκομείο παρουσιάζει οικονομικά προβλήματα εδώ και καιρό με τους εργαζόμενους να πληρώνονται με καθυστέρηση είτε ακόμη και καθόλου. Οι αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις τους δεν άλλαξαν πολύ την εικόνα του νοσοκομείου αλλά ούτε και τα οικονομικά του.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (στον οποίο ανήκει το Ντυνάν) αλλά και πρόεδρος του Νοσοκομείου Ανδρέας Μαρτίνης έχει κατηγορήσει πολλές φορές άλλα ιδιωτικά συμφέροντα ότι επιχειρούν να κλείσουν το Ντυνάν.

Ωστόσο οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο είναι μάλλον αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης, δεδομένου ότι και το υπουργείο Υγείας- που έχει εκπρόσωπο στο Δ.Σ. - πολλές φορές έχει επισημάνει στο παρελθόν τις λανθασμένες επιλογές που έχουν γίνει.

Τι μέλλει γενέσθαι για τους εργαζόμενους; Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου...

Δήμητρα Ευθυμιάδου

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends