Η ΠΕΦΝΙ απαντά στον Μάριο Σαλμά για τα συνέδρια…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σύννομες και όπως προβλέπουν οι κανονισμοί ήταν οι επιχορηγήσεις των φαρμακευτικών εταιρειών στα συνέδρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε προ ολίγου το ΔΣ απαντώντας σε αναφορές του βουλευτή της ΝΔ, Μάριου Σαλμά που υπήρξε αναπληρωτής υπουργός Υγείας και συμμετείχε χθες σε εκπομπή στην κρατική τηλεόραση.

Δείτε τι αναφέρουν από την ΠΕΦΝΙ:

Mε αφορμή την χθεσινοβραδυνή συνέντευξη στην  εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης»  της  ΕΡΤ1 , του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά ο οποίος έκανε αναφορά μεταξύ άλλων και  στο θέμα των επιχορηγήσεων από φαρμακευτικές εταιρείες  και των Συνεδρίων της ΠΕΦΝΙ , το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ένωσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

Σε όλα τα επιστημονικά  Συνέδρια (ένα κάθε χρόνο) που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση  Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων , ακολουθείται και εφαρμόζεται η κείμενη νομοθεσία με πλήρη διαφάνεια , με μοναδικό σκοπό την εκπαίδευση των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών.

Αν ο κ. Σαλμάς έχει κάτι συγκεκριμένο να δηλώσει ή να καταγγείλει σχετικά με την διοργάνωση των Συνεδρίων αυτών να το αναφέρει άμεσα, ειδάλλως οφείλει να επιδείξει την δέουσα σοβαρότητα στην αντιμετώπιση του θέματος αυτού  και να σιωπήσει .