Πάρτι προμηθειών στην Υγεία: 6 χρόνια για ένα πόρισμα!

  • Iatropedia
Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 6 χρόνια για να κινητοποιηθούν οι αρχές για ατασθαλίες που είχαν διαπιστωθεί για το νοσοκομείο της Έδεσσας και να δώσουν τα στοιχεία στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά έξι χρόνια έπρεπε να περάσουν, να έρθουν και πάλι εκλογές, για να προωθηθεί πόρισμα που είχε ξεκινήσει να συντάσσεται για παρατυπίες σε προμήθειες ορθοπεδικού υλικού που είχαν βρεθεί στο νοσοκομείο της Έδεσσας.

Και έτσι μετά από 6 χρόνια διαβιβάστηκε τελικά στον αρμόδιο εισαγγελέα Έδεσσας το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) για το θέμα της σπατάλης ορθοπεδικών υλικών στο νοσοκομείο της πόλης.

Η καταγγελία για τη σπατάλη είχε γίνει πριν από 6 χρόνια και η έκδοση του πορίσματος εκκρεμούσε από τότε. Σήμερα σε συνέχεια των ενεργειών του διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Άρη Μουσιώνη, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, τον εξουσιοδότησε να παραλάβει το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ και να το διαβιβάσει ο ίδιος στον αρμόδιο εισαγγελέα Έδεσσας.

Δεν είναι πάντως η φορά που υποθέσεις σαν και αυτήν εκκρεμούν επί σειρά ετών, ενώ όταν προωθούνται στα αρμόδια δικαστικά όργανα, δικαιοσύνη αποδίδεται ξανά με καθυστέρηση.

Μέχρι σήμερα παρά τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα κυρίως με προμήθειες στο ΕΣΥ, ελάχιστες φορές έχουν ζητηθεί να επιστραφούν τα χρήματα από γιατρούς και εταιρείες, ενώ παραμένει αμφίβολο και αν έχουν τελικώς επιστραφεί στα ταμεία.