Παραίτηση Κουρουμπλή ζητούν από την Νέα Δημοκρατία για την εφαρμογή της Π.Ν.Π.

  • Iatropedia
Ο υπουργός Υγείας φέρεται να δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν θα μεταφερθούν διαθέσιμα των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Από την άλλη πλευρά, πριν ο αλέκτωρ λαλήσει δεύτερη φορά, εστάλη ηλεκτρονικό μήνυμα με εντολή του για μεταφορά των διαθεσίμων...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Δριμεία κριτική στον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, άσκησαν από την Νέα Δημοκρατία θεωρώντας ότι ο ισχυρός άνδρας της Αριστοτέλους …φάσκει και αντιφάσκει!

Μάλιστα στην ανακοίνωσή τους που εξέδωσαν αρχά χθες, αναφέρουν ότι ο υπουργός είχε κάνει επίσημη διαρροή προς το ΑΠΕ βεβαιώνοντας ότι δεν του ζητήθηκε δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των δημόσιων νοσοκομείων. Αλλά λίγο αργότερα απεστάλη εντολή του προς όλους τους διοικητές του ΕΔΥ για το αντίθετο…

Ο κ. Κουρουμπλής από την πλευρά του απαντά ότι εγγυάται την χρηματοδότηση και ομαλή λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων.

Η ανακοινωση της Ν.Δ. αναφέρει τα εξής:

«Το πρωί το Υπουργείο Υγείας διαβεβαίωνε με επίσημη διαρροή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ, ότι δεν του ζητήθηκε να δεσμευτούν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων. Και διαβεβαίωνε μάλιστα ότι δεν θα χρειαστούν ούτε στο μέλλον να δοθούν. Την ίδια στιγμή απέστελλε σε όλα τα νοσοκομεία ρητή εντολή μεταφοράς των διαθεσίμων τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο κ. Κουρουμπλής δεν μπορεί να σταθεί πλέον ούτε ένα λεπτό στη θέση του».

Η απάντηση του υπουργού Υγείας αναφέρει:

Η κυβέρνηση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διασφαλίζει την αναγκαία ρευστότητα για τη χώρα και ταυτόχρονα την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του επόμενου 15νθήμερου.

Το Υπουργείο Υγείας εγγυάται σε κάθε περίπτωση την απαραίτητη χρηματοδότηση και ομαλή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πόσο θα κουρευτούν τα κονδύλια για την Υγεία το 2014!