Πανελλήνια θλίψη για το χαμό του Δημήτρη Μητροπάνου

  • Iatropedia
Θλίψη σκορπίζει η είδηση του θανάτου του δημοφιλή τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνου ο οποίος πέθανε σήμερα στο ιδιωτικό νοσοκομείο Υγεία στις 11 το πρωί.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης εισήχθη εσπευσμένα νωρίς το πρωί στο νοσοκομείο με έντονα προβλήματα δύσπνοιας, διαρροικό σύνδρομο αλλά και δύσπνοια. Με βάση τους θεράποντες ιατρούς αλλά και το επίσημο ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε από το Υγεία, έχασε τη μάχη για τη ζωή απόπνευμονικό οίδημα στις 11 το πρωί.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και στο παρελθόν χρειάστηκε να κάνει και μεταμόσχευση νεφρού με δότρια την αδερφή του. Τελικώς όμως φαίνεται ότι η βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του το προκάλεσε και το πνευμονικό οίδημα που του στέρησε και τη ζωή.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε το 1948 με καταγωγή από τα Τρίκαλα. Θεωρείται από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της σύγχρονης εποχής καθώς τραγούδησε χαρακτηριστικά τραγούδια σημαντικών στιχουργών και συνθετών.

Σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν: «Ο ασθενής Δημήτριος Μητροπάνος διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ σήμερα το πρωί λόγω οξέως διαρροϊκού συνδρόμου και εμέτων. Στη συνέχεια παρουσίασε αιφνιδίως δύσπνοια. Μετεφέρθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου αντιμετωπίστηκε για οξύ πνευμονικό οίδημα από το οποίο και κατέληξε την 11η πρωινή».