Όταν ο Μέσι καταπολεμά το κάπνισμα! Barcelona και Ε.Ε. κατά τσιγάρου

  • Iatropedia
Στον αγώνα κατά του καπνίσματος ρίχνονται τα αστέρια της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα, στηρίζοντας την εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα».

Τα πιο δημοφιλή πρόσωπα του ποδοσφαίρου, οι παίκτες της Barcelona βάζουν γκολ κατά του καπνίσματος και γίνονται «συμπαίκτες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αντικαπνιστική εκστρατεία της, στο quitsmokingwithbarca.eu.

Η πρωτοβουλία «Quit Smoking with Barça», δηλαδή «Κόψτε το κάπνισμα με την Μπάρτσα» αξιοποιεί τους ποδοσφαιριστές του δημοφιλέστερου αθλητικού συλλόγου, αλλά και τους εκατομμύρια οπαδούς της, στην προσπάθεια να πείσουν τους 28 εκατ. Ευρωπαίους καπνιστές να κόψουν τη βλαβερή συνήθεια.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη και τολμηρή πρωτοβουλία της βραβευμένης εκστρατείας «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα», η αποφεύγει να ασκεί κριτική στους καπνιστές, αλλά επισημαίνει τα πολυάριθμα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος, συνδυάζοντας τα θετικά αυτά μηνύματα με τη δυνατότητα χρήσης των πιστοποιημένων εργαλείων της εκστρατείας.

Παράλληλα, παρέχει στους οπαδούς της Μπάρτσα, του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα, εξατομικευμένο πρόγραμμα αγωγής υγείας με καθημερινές συμβουλές για τη διακοπή του καπνίσματος και εγκάρδια ενθάρρυνση απευθείας από τα χείλη των ίδιων των παικτών και παραγόντων του συλλόγου.

Η εκστρατεία θα διεξάγεται μέσω την πλατφόρμας iCoach (www.exsmokers.eu), ενός δωρεάν, τεκμηριωμένου ψηφιακού εργαλείου παροχής συμβουλών υγείας που βοηθά περίπου 250.000 ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη, δηλαδή έναν στους 500 καπνιστές, στην προσπάθειά τους να κόψουν το κάπνισμα για πάντα, που διατίθεται από σήμερα και ως εφαρμογή στα έξυπνα τηλέφωνα.

Μέσω της πρωτοβουλίας «Quit Smoking with Barça» ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Μπαρτσελόνα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνουν μια κοινή δέσμευση για την καταπολέμηση του καπνίσματος και των περίπου 700.000 θανάτων που μπορούν να προληφθούν κάθε χρόνο στην Ευρώπη και που οφείλονται στο κάπνισμα.