Ο Τομπούλογλου με τη μίζα των 25.000 ευρώ στο χέρι: Φωτό και βίντεο

  • Iatropedia
Φωτογραφία αλλά και βίντεο ντοκουμέντο που δείχνουν τον Χάρη Τομπούλογλου να παίρνει τη μίζα των 25.000 ευρώ και να βάζει τα λεφτά στην τσέπη, έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές. Πρόκειται για την καταγεγραμμένη σκηνή της δωροδοκίαςστην οποία ο έκπτωτος πρόεδρος του 'Αγλαΐα Κυριακού' παραλαμβάνει τον φάκελο.

Το βίντεο δείχνει τον Χάρη Τομπούλογλου να παραλαμβάνει το φάκελο με τα χρήματα από τον άνθρωπο που ανέλαβε να παίξει το ρόλο του μεσάζοντα με τη διαφημιστική εταιρία.

Πρόκειται για τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων της Alpha Bank κ. Τάσο Γκιάτη, ο οποίος αποκάλυψε και τη δράση του Χάρη Τομπούλογλου.

Ο ίδιος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Mega, περιέγραψε αναλυτικά τα στάδια της σύλληψης του Χάρη Τομπούλογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Γκιάτη η όλη υπόθεση άρχισε όταν μία οικογενειακή του φίλη, εργαζόμενη στη διαφημιστική εταιρεία που μειοδότησε στον διαγωνισμό του νοσοκομείου, του εκμυστηρεύτηκε το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν με τον Χάρη Τομπούλογλου.

Μετά το πρώτο τους ραντεβού, ο κ. Γκιάτης αποφάσισε να μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), προκειμένου να καταγγείλει το γεγονός.

Οι αστυνομικοί τον συμβούλεψαν να προχωρήσει στην καταγγελία, σημειώνοντας ότι έχει και πολιτική ευθύνη να το κάνει, λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.

Μήνυμα

Την ώρα που βρισκόταν στην αστυνομία, ο Χάρης Τομπούλογλου τον κάλεσε στο κινητό του κι επειδή εκείνος δεν απάντησε του έστειλε γραπτό μήνυμα, στο οποίο ανέφερε ότι επειδή το θέμα καθυστερεί, θα βάλει διοικητικό συμβούλιο.

Έπειτα από προτροπή των αστυνομικών, ο κ. Γκιάτης του απάντησε να μην συγκαλέσει συμβούλιο, καθώς το θέμα είναι 'ζεστό', από διαφημιστικής άποψης.

Συμφώνησαν να βρεθούν για δεύτερη φορά, αλλά ενώ είχαν προγραμματίσει συγκεκριμένη ώρα και μέρα, ο Τομπούλογλου δεν εμφανίστηκε.

Την επόμενη μέρα, χωρίς να υπάρχει ραντεβού, εμφανίστηκε στο γραφείο του κ. Γκιάτη.

Στο διάλογο που ακολούθησε, τον ρώτησε πόσα λεφτά ζητάει, για να πάρει την απάντηση '30.000 ευρώ'.

Είπε, δε, στον συνομιλητή του ότι επειδή οι μέρες είναι δύσκολες και φοβάται, '…θέλω να μεταφράζεις τα χρήματα σε μέρες αδείας ασθενούς'…

Στο επόμενο ραντεβού και μετά από πέντε τηλεφωνήματα, ο Τομπούλογλου τού ανέφερε:

'Επιστράτευσε την κοινή λογική σου. Θα ανοίξουμε χρυσές δουλειές με αυτούς'

Ανακοίνωση

Ο κ. Γκιάτης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

'Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον κάθε ενός από εμάς να συμβάλλουμε ενεργητικά στην αποκάλυψη κάθε κρούσματος διαφθοράς, ιδίως όταν αυτή εμφανίζεται σε ευαίσθητους τομείς του δημοσίου, όπως τα νοσοκομεία.

Με τη συγκεκριμένη υπόθεση, η εμπλοκή μου συνίσταται στην καταγγελία στις αρχές των όσων περιήλθαν σε γνώση μου, προκειμένου να ριχθεί άπλετο φως και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη ο όποιος επίορκος κρατικός λειτουργός.

Χωρίς να σχετίζομαι με οποιονδήποτε τρόπο με την ουσία της υπόθεσης, κατήγγειλα την υπόθεση διαφθοράς, έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος'.

διέψευσε ο γιατρός

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του επίμαχου προγράμματος παχυσαρκίας του νοσοκομείου Παίδων κ. Στέφανος Μιχαλάκος διέψευσε το Σάββατο τα περί εμπλοκής του στην υπόθεση:

'Δεν υπάρχει καμία δική μου εμπλοκή σε οποιοδήποτε επίπεδο σε αυτές τις δραστηριότητες του κ. Τομπούλογλου.

Καταλαβαίνετε τη δική μου κατάσταση, όταν χθες την ημέρα της γιορτής μου ξαφνικά αντιλαμβάνομαι ότι είμαι μπλεγμένος σε μία ιστορία στην οποία δεν έχω γνώση, σχέση, ανάμειξη. Δεν το επιτρέπει αυτό η προσωπική μου ιστορία.

Αυτά τα φαινόμενα είναι όχι μόνο ξένα, αλλά και η συμπεριφορά του μέχρι τότε δεν είχε δείξει κάτι τέτοιο. Βέβαια, η συνεργασία μου εμένα ήταν για επιστημονικά – ιατρικά θέματα. Δεν μπορώ να ξέρω από κει και πέρα τι έκανε'.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: