Ο ΙΣΑ ζητά από τα Ταμεία την απόδοση των εισφορών για περίθαλψη στον ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Συνέχεια στην διαμαρτυρία του προς τον ΕΟΠΥΥ για την μη καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς τους γιατρούς, έδωσε το προεδρείο του ΙΣΑ στέλνοντας αντίστοιχη επιστολή και στα Ταμεία που αργούν να καταβάλλουν τις εισφορές για την Υγεία στον ΕΟΠΥΥ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το «γαϊτανάκι» κρατάει καλά από το 2012 οπότε ιδρύθηκε ο Οργανισμός παίρνοντας υπό την ομπρέλα του, τους κλάδους Υγείας αρχικά 4 Ταμείων και στην συνέχεια σχεδόν όλων των υπολοίπων…

Τα Ταμεία αυτά ωστόσο συνεχίζουν να έχουν το καθένα τον δικό του κλάδο σύνταξης και -το σπουδαιότερο- να εισπράττουν τις εισφορές για την υγεία τις οποίες οφείλουν να στείλουν στην συνέχεια στον ΕΟΠΥΥ.

Αντ΄αυτού, τις παρακρατούν για να πληρώσουν τις συντάξεις δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στον Οργανισμό που έχει συνολικά έλλειμμα 1,5 δις ευρώ και για φέτος 800 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΙΣΑ:

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σε συνέχεια προηγούμενων οχλήσεων μας με την παρούσα επιθυμούμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τις ενέργειες, στις οποίες έχετε προβεί όσον αφορά την απόδοση των εισφορών υγείας των ασφαλισμένων προς τον ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα έχουμε ενημερωθεί ότι παραλείπετε να αποδίδετε τα συγκεκριμένα ποσά, με αποτέλεσμα ο ΕΟΠΥΥ να έχει έλλειμμα 1,5 δις από την μη απόδοση των εισφορών για περίθαλψη, εκ των οποίων τα 800.000.000 ΕΥΡΩ προέρχονται από το πρώτο επτάμηνο του 2015. Αποτέλεσμα τούτου είναι η αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει τους συμβεβλημένους ιατρούς μέλη μας, αλλά και τα διαγνωστικά εργαστήρια και πολυϊατρεία, τα οποία κινδυνεύουν με αφανισμό.

Παρακαλούμε όπως άμεσα μας ενημερώσετε και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ