Novartis Hellas: «Άκου το Σώμα Σου» στα φαρμακεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η εκστρατεία ενημέρωσης κοινού «Άκου το Σώμα Σου», της Novartis Hellas, έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για πρόληψη και σωστό έλεγχο μιας σειράς σημαντικών ασθενειών αλλά και την ορθή καθοδήγηση των ασθενών μέσα από το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας. Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και υποστηρίζεται, από ιατρικές επιστημονικές εταιρίες, που θα προτρέπουν τα μέλη τους να υποδέχονται στα ιατρεία τους ασθενείς.

 

 

Σήμερα η Novartis Hellas είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη υπηρεσιών υγείας που αφορούν ασθενείς που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 (ΣΔΤ2) με τη σημαντική υποστήριξη της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) και του Πιστοποιημένου Δικτύου Διαγνωστικών Ιατρείων iatrica, μέλη του Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών MEDISYN. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται μέχρι το τέλος της χρονιάς σε όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί που θα ολοκληρώνουν την εκπαίδευση τους μέσα από τα διαδικτυακά σεμινάρια, θα μπορούν να ενημερώνουν πελάτες των φαρμακείων τους που πάσχουν από ΣΔΤ2 και ταυτόχρονα να τους προτρέπουν να πραγματοποιήσουν εξετάσεις μέτρησης γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης σε διαγνωστικά εργαστήρια που υποστηρίζουν την εκστρατεία και στη συνέχεια να επισκεφθούν ειδικούς ιατρούς, οι οποίοι θα τους παρέχουν δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κος Κωνσταντίνος Λουράντος, «οι φαρμακοποιοί στηρίζουν οποιαδήποτε δράση βοηθά στην σωστή ενημέρωση των ασθενών και την πρόληψη που αποδεδειγμένα συντελούν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ασθενειών.

Οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ φαρμακοποιών και ιατρών και συντελούν στην ορθή λειτουργία του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπου το φαρμακείο έχει καταλυτικό ρόλο» ενώ ο κος Ιωάννης Μακρυγιάννης, γενικός γραμματέας Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ, αναφέρει ότι η πρωτοβουλία της διοίκησης της ΕΔΕ και της Medisyn, έρχεται να συμπληρώσει το πρόγραμμα εντατικής εκπαίδευσης των φαρμακοποιών όλης της Ελλάδος, μέσα από τα διαδικτυακά σεμινάρια που πραγματοποιούνται και την παροχή υπηρεσιών πρόληψης μέσα από τα φαρμακεία.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, κος Νικόλαος Παπάνας δήλωσε «η εκστρατεία ενημέρωσης κοινού για τον ΣΔΤ2, είναι μια πρόκληση αντιμετώπισης του κενού ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για ένα πολύ σημαντικό χρόνιο νόσημα και η ΕΔΕ προσβλέπει με ενδιαφέρον στα θετικά της αποτελέσματα. Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επισκεφτούν το www.ede.gr για να ενημερωθούν για περισσότερες πληροφορίες».

Ο πρόεδρος του Δικτύου Διαγνωστικών Ιατρείων iatrica και του Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών MEDISYN, κος Γεώργιος Βιδάκης δήλωσε: «Όταν το κράτος αποδεικνύει κάθε μέρα ότι ούτε θέλει αλλά ούτε μπορεί να σταθεί δίπλα στους πάσχοντες κάθε μορφής, τότε ευτυχώς κάποια δίκτυα όπως το δίκτυο πιστοποιημένων διαγνωστικών ιατρείων Iatrica-Medisyn, με μεγάλη χαρά και περηφάνια παίρνει μέρος σε παρόμοιες δράσεις όπως αυτή του «Άκου Το Σώμα Σου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Novartis Hellas, κος Riccardo Canevari δήλωσε: «Η δημιουργία δικτύων προστασίας ασθενών, που υποστηρίζεται από την εκστρατεία ενημέρωσης κοινού «Άκου το Σώμα σου», εμπλουτίζεται με υπηρεσίες υγείας που μπορούν πραγματικά να συμβάλλουν στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση ασθενών.»

Ο δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος που παρέχεται από ειδικούς ιατρούς με την προτροπή και υποστήριξη της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας καθώς και η δωρεάν αιματολογική εξέταση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης που παρέχεται από εργαστηριακούς ιατρούς με την υποστήριξη του Πιστοποιημένου Δικτύου Διαγνωστικών Ιατρείων iatrica, μέλη του Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών MEDISYN, έρχεται να προσθέσει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προστασίας ασθενών μαζί με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και το ΙΔΕΕΑΦ.