Νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας θα αλλάξει τα πάντα στην δημόσια υγεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο ρόλος και ο αριθμός των Υγειονομικών Περιφερειών, το διοικητικό προφίλ στο ΕΣΥ, οι κλάδοι των εργαζομένων, οι συνεργασίες των ΤΟΜΥ με τις τοπικές μονάδες υγείας και τις τοπικές κοινωνίες και άλλα θέματα θα αναμοχλευτούν σύντομα από την ηγεσία του ΥΥΚΑ ώστε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή ένα νομοσχέδιο -μαμούθ που θα αλλάζει τα πάντα!

Όλες οι «παθογένειες», τα κενά, οι δυσκολίες στην δημόσια υγεία σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο θα τεθούν σύντομα επί τάπητος από την Αριστοτέλους.

Μέσα στο Δεκέμβριο αναμένεται το νομοσχέδιο με τις θεσμικές αλλαγές στο ΕΣΥ που θα επικεντρώνονται όχι μόνο στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και στις Υγειονομικές Περιφέρειες που υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν ακόμα και ως προς τον αριθμό και τις περιοχές δικαιοδοσίας τους.

Νέα κατανομή

Η νέα κατανομή υπάρχει πιθανότητα να επιβάλλει τη συνεργατικότητα και με τις διοικητικές περιφέρειες και τους Δήμους ενώ ας μην ξεχνάμε ότι και η επικείμενη λειτουργία των ΤΟΜΥ θα απαιτήσει νέες συνεργασίες και διοικητικές αλλαγές. Το νέο υπερνομοσχέδιο που υπουργείου Υγείας θα συμπεριλάβει άλλωστε και τα θέματα των νοσηλευτών που προκάλεσαν την κρίση των προηγούμενων ημερών.