Μηλόξυδο: Δείτε γιατί κάνει καλό στην υγεία

  • Iatropedia
Το μηλόξυδο βγήκε από τα ντουλάπια της κουζίνας και πήρε την θέση του δίπλα στο φαρμακείο του σπιτιού. Γύρω από αυτόν υπάρχει ο αστικός μύθος ότι το μηλόξυδο θεραπεύει τα πάντα, από την γρίπη έως τα κονδυλώματα. Πολλά από τα υποτιθέμενα οφέλη του δεν έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά κάποιοι όμως ειδικοί αναφέρουν ότι η προσθήκη μηλόξυδου στο πιάτο σας μπορεί να σας ωφελήσει.

Απώλεια βάρους

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Debbie Davis, RD από το Σικάγο το μηλόξυδο μπορεί να έχει κάποια οφέλη όσον αφορά την απώλεια βάρους αλλά σίγουρα δεν είναι μια γρήγορη λύση. «

Διαβήτης

Το μηλόξυδο φαίνεται ότι μπορεί να μειώσει τις αυξημένες τιμές του σακχάρου στο αίμα.

βοηθήσει με το διαβήτη και του σακχάρου στο αίμα έλεγχο.

Όπως εξηγεί η Carol Johnston, PhD,το ξύδι έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει το άμυλο. Στην περίπτωση που έχετε κάποιο στομαχικό πρόβλημα, να είστε προσεκτικοί με την κατανάλωση του.

Εάν έχετε διαβήτη και θέλετε να δοκιμάσετε το μηλόξυδο ενημερώστε το γιατρό σας και μην σταματήστε να παίρνετε τα φάρμακα σας.

Μηλόξυδο και την πέψη

'Άλλες έρευνες ανακάλυψαν ότι το μηλόξυδο κάνει καλό στην πέψη αφού έχει την ιδιότητα να αφομοιώνει τα άμυλα και να ξυπνά τα καλά βακτήρια του εντέρου σας.

Συμβουλές

Μην το πιείτε κατευθείαν. Είναι τόσο όξινο που θα μπορούσε να βλάψει τα δόντια σας και το στομάχι σας.

Καλό είναι πριν το καταναλώσετε να αραιώνετε μια -δυο κουταλιές της σούπας σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό.

πηγή: http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάγισσες φέρτε βότανα. Ποια φυσικά προϊόντα χτυπούν τον πόνο