Μένει ή φεύγει ο Ανδρέας Λοβέρδος από το υπ.Υγείας;

  • Iatropedia
Εν αναμονή της νέας κυβέρνησης ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εκφράζει σε στενούς του συνεργάτες την επιθυμία του να παραμείνει στο υπουργείο Υγείας για να ολοκληρώσει τις αλλαγές που έχει προγραμματίσει, παρά τη διαφοροποίησή του για το θέμα του δημοψηφίσματος.

Μπορεί η νέα μεταβατική κυβέρνηση να μην είναι μονοκομματική, ωστόσο ο υπουργός Υγείας επιθυμεί- όπως εκμυστηρεύεται σε συνεργάτες του να παραμείνει στο πόστο του προκειμένου να προωθήσει τις αλλαγές που έχει προγραμματίσει στον τομέα της Υγείας.

Όλα δείχνουν πάντως πως δε θα αλλάξουν αρκετοί υπουργοί από τα πόστα τους, μεταξύ αυτών και ο υπουργός Υγείας, δεδομένου ότι θα χρειάζονταν πολύ χρόνος για να ενημερωθεί ένα νέο πρόσωπο για τον πολύπαθο χώρο της υγείας.

Άλλωστε μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές και «ψαλιδίσματα» ο Ανδρέας Λοβέρδος θεωρείται από πολλούς το …καλό παιδί της τρόικας καθώς δεν παρεκκλίνει από τις οδηγίες των δανειστών μας.

Εξάλλου το τελευταίο διάστημα έχει περικόψει από επιδόματα, μέχρι παροχές σε ασφαλισμένους και ασθενείς, χωρίς να υπολογίσει κανείς τις εφεδρείες σε φορείς υγείας, αλλά και τις περικοπές σε εφημερίες και δαπάνες κάθε λογής. Αποτέλεσμα βέβαια το ΕΣΥ να λειτουργεί στο «κόκκινο» και οι ασθενείς να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Τις τελευταίες ώρες ο Ανδρέας Λοβέρδος –όπως και οι περισσότεροι υπουργοί- παραμένουν κλεισμένοι στα γραφεία τους αναμένοντας ένα τηλεφώνημα από τον Γιώργο Παπανδρέου για το αν θα παραμείνουν ή όχι στη νέα κυβέρνηση. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας σε περίπτωση που παραμείνει, έχει ετοιμάσει ήδη πρόγραμμα περικοπών 100 ημερών, που θα περιλαμβάνει νέες δραματικές μειώσεις σε όλα τα επίπεδα του τομέα της Υγείας.