Με όρους η επιστροφή χρημάτων στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ!

  • Iatropedia
Για άλλη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε την πολιτική του τσεκουρώματος στο χώρο της υγείας. Τι δήλωσε για τους ανασφάλιστους και τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων.

Μετά την επίσκεψη του σήμερα στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας ο υπουργός υγείας προανήγγειλε την αναδρομική επιστροφή νοσηλίων και εξόδων σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ όταν καταβάλουν αναδρομικά τις καθυστερούμενες εισφορές τους!

Παράληλα ισχυρίσθηκε όλοι οι πολίτες έχουν πρόσβαση στη νοσοκομειακή περίθαλψη δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι : ''κανένας δεν αποκλείεται από νοσοκομειακή περίθαλψη ούτε και οι παράνομοι μετανάστες. Δεν υπάρχει νοσοκομείο που αρνείται παροχή περίθαλψης''

επισήμανε χαρακτηριστικά.

ανασφάλιστος με εισοδηματικό κριτήριο!

Βέβαια ο υπουργός υγείας έκανε εκτενή αναφορά στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας ο αριθμός των οποίων όπως υπολογίζεται έχει εκτοξευθεί στο αστρονομικό νούμερο των 6.000.000!

Για την ευαίσθητη αυτή κατηγορία πληθυσμού που δεν αφορά μόνο τους άνεργους αλλά και τις οικογένειες τους ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως ''για όσους δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, γίνεται εκ των υστέρων καταλογισμός κόστους και ζητείται η ιδιωτική πληρωμή του. Αν ανήκει σε κατηγορία χαμηλού εισοδηματικού κριτηρίου, κάτω των 6.000 ευρώ τον χρόνο, μπορεί να γίνει και διαγραφή τού χρέους''.

Αναφερόμενος στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων ο υπουργός υγείας κατέστησε σαφές ότι ήταν ήταν απαραίτητες γιατί ''πολλές ήταν περιττές και είχαν μεγάλο κόστος.''

Μάλιστα για να ενισχύσει το επιχείρημα του δήλωσε πως η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό κενών κρεβατιών στα νοσοκομεία το οποίο φτάνει στο 35%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταρρέουν οι Εντατικές! Σε λίστες αναμονής 40 ασθενείς τη μέρα

Αποκάλυψη: Τα λογιστικά του ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες με απ' ευθείας ανάθεση και διαδικασίες εξπρές!

Ο Άδωνις στην Αυστρία, οι εργαζόμενοι στην αγωνία! Γιατί καθυστερεί το σχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ

Έρχονται οι συγχωνεύσεις στον ΕΟΠΥΥ! Πως θα λειτουργήσουν οι μονάδες υγείας