Με υπογραφή Λοβέρδου συνταγογράφηση για όλους

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÄÉÁÑÊÏÕÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÊÏÉÍÙÍÉÊÙÍ ÕÐÏÈÅÓÅÙÍ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ ÃÉÁ ÔÏ ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ "ÅÑÑÉÊÏÓ ÍÔÕÍÁÍ" (EUROKINISSI // ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)
Παρά τις διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το αν πρέπει να δοθεί ή όχι το δικαίωμα συνταγογράφησης σε όλους τους γιατρούς ανεξάρτητα εάν συνεργασθούν ή όχι με τον ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας έβαλε τελικώς την υπογραφή του.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου που δίνει τελικά το δικαίωμα συνταγογράφησης σε όλους τους ιδιώτες γιατρούς.

Η κίνηση αυτή μπορεί να θεωρείται μια κίνηση… φιλίας του υπουργού Υγείας προς τον ιατρικό κόσμο, δε σημαίνει όμως πως θα καμφθούν και οι αντιδράσεις των γιατρών για τον νέο φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ.

Πάντως με βάση την εξέλιξη αυτή πολλοί γιατροί θα έχουν ένα ακόμη επιχείρημα για να μην υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ καθώς θα διατηρούν το δικαίωμα να γράφουν συνταγές και ταυτόχρονα θα χρεώνουν τους ασθενείς τους για την ιατρική επίσκεψη.

Ωστόσο το ζήτημα αυτό εξακολουθεί να προκαλεί τριγμούς στο κυβερνητικό σχήμα καθώς ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ήταν από την αρχή κάθετα αντίθετος να δοθεί το δικαίωμα αυτό σε όλους τους γιατρούς, καθώς εκτιμά ότι θα εκτοξευθεί η φαρμακευτική δαπάνη.

Μάλιστα Λοβέρδος και Κουτρουμάνης λογομάχησαν και συγκρούστηκαν αρκετές φορές για το ζήτημα αλλά ο Ανδρέας Λοβέρδος φαίνεται πως στο πλαίσιο του να καμφθεί το ιατρικό μέτωπο εναντίον του δε δίστασε να βάλει άμεσα την υπογραφή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

φάρμακα από όλους για όλους

συνταγογράφηση φαρμάκων με οδηγίες χρήσης

Γιατροί κατά υπουργείου για τις συνταγές φαρμάκων

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends