Λοβέρδος: «Κατανοώ τη συμβολική κίνηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ»

  • Iatropedia
Δίκαιο έχουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ και έκοψαν το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας που χρωστά 3,8 εκατ. ευρώ απεφάνθη ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή τη συμβολική ενέργεια της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να κατεβάσει τους διακόπτες λόγω χρεών του υπουργείου.

Ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του αποδέχτηκε την ενέργεια των συνδικαλιστών οι οποίοι επιχείρησαν με τον τρόπο αυτό να δείξουν ότι πρέπει να προστατευθούν οι απλοί πολίτες από το ενδεχόμενο διακοπής του ρεύματός τους επειδή δεν έχουν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αν και όπως είπε κατανοεί την κίνηση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλου, ευελπιστεί να είναι συμβολική καθώς η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να επιφέρει και ανάλογο εμπάργκο από προμηθευτές των νοσοκομείων στους οποίους χρωστά το ΕΣΥ. Αποτέλεσμα θα ήταν –όπως είπε- να μην παραδίνονται υλικά απαραίτητα για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για τη διακοπή του ρεύματος στα κεντρικά κτίρια του υπουργείου Υγείας ενώ ο ίδιος βρισκόταν τυχαία στο άλλο του γραφείο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.