Κρίσιμη γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ

0c879d68c21335a9a88547b9fe1e511e.jpg
Στην δύσκολη και κομβική αυτή στιγμή για την περίθαλψη και συγκεκριμένα για την βιωσιμότητα του Δημόσιου Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας, ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ Αττικής (ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ) πραγματοποιεί σήμερα την Γενική του Συνέλευση στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο Τιτάνια. 

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

- Μισθοδοσία γιατρών οδοντιάτρων ΠΑΑ & επαναπροσληφθέντων

- νομοσχέδιο υγείας

- πορεία δικαστικών αποφάσεων

- αξιολόγηση Μονάδων (Μνημόνιο) - συρρίκνωση- κλείσιμο Μονάδων- Μετακινήσεις προσωπικού

- ενέργειες Συλλόγου - Προγραμματισμός δράσεις - κινητοποιήσεις

Όπως αναφέρουν επίσης ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου κ.κ. Παναγιώτης Ψυχάρης και Δ. Λιανός, πρέπει να επιλυθούν τα εξής:

- Οι γιατροί ΠΑΑ να κατοχυρώσουν την πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και να εξομοιωθούν μισθολογικά με το μισθό ΕΣΥ.

- Τα κριτήρια αξιολόγησης να αλλάξουν. Για τη θέση Διευθυντή να ισχύει η 15ετία.

- Να ρυθμιστεί με πολιτική-νομοθετική λύση η αβεβαιότητα που ταλανίζει όλους τους συναδέλφους που απολύθηκαν, που εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα και που εργάζονται ως γιατροί ΠΑΑ.

Η αξιολόγηση των δομών (ΠΦΥ) του Δημοσίου (Μνημόνιο) θα γίνει τον Ιούνιο του 2015 και oι ευθύνες όλων μας είναι μεγάλες, τονίζει το προεδρείο του Συλλόγου, προσθέτοντας:

«Οι ευθύνες του Υπουργείου μεγαλύτερες. Δεν θα ανεχθούμε υποβάθμιση και απαξίωση των δομών από την Πολιτεία, που θα οδηγήσει σε κατάργηση μονάδων και παραχώρηση της ΠΦΥ σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη. Η Γενική Συνέλευση θα λάβει αποφάσεις που θα κοινοποιηθούν άμεσα στο Υπουργείο Υγείας. Η ενότητα πρέπει να διασφαλιστεί από όλους μας».

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends