Κίμων Μαλαταράς: »Στην κρίση η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δίνει τη λύση»!

  • Iatropedia
''Αρωγός'' στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της κρίσης αποτελεί η εταιρική κοινωνική ευθύνη την οποία αναπτύσσουν όλο και περισσότερες εταιρείες στην χώρα μας. Σε μια προσπάθεια να συμβάλλουν αλλά και να δώσουν λύσεις στα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας υλοποιούν διάφορα προγράμματα. Μια από αυτές τις εταιρείες είναι η φαρμακευτική εταιρεία Roche, η οποία μέσα από την εταιρική κοινωνική ευθύνη απλώνει ''χείρα βοηθείας'' σε όλους τους ανήμπορους συμπολίτες μας. Όπως επισημαίνει σε συνέντευξη του στο iatropedia o Κίμων Μαλαταράς, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων, Roche Hellas το «Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών», αλλά και το κοινωνικό πρόγραμμα Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», που καλύπτει για δυο χρόνια τις εκπαιδευτικές ανάγκες περισσότερων από 400 παιδιών, είναι οι ενδεικτικότερες κοινωνικές δράσεις που μπορούν να δώσουν ανάσα ζωής. Παράλληλα ο κ. Μαλαταράς καθιστά σαφές ότι χωρίς την συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας δεν θα μπορούσε να αναπτυχθούν αυτές οι δράσεις.

Ερ.Τι σημαίνει για τη Roche εταιρική κοινωνική ευθύνη;

Απ.Η Roche, θεωρώντας ότι το υγιές επιχειρείν προϋποθέτει αρμονική συνύπαρξη με το εκάστοτε κοινωνικό περιβάλλον, έχει ως θεμελιώδη αρχή τη συνεισφορά στην τοπική κοινωνία όπου δραστηριοποιείται.

Για τη Roche Hellas, εταιρική κοινωνική ευθύνη σημαίνει συνεχής δέσμευση για δράσεις ουσίας με υψηλή αξία, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των συμπολιτών μας και που συμβάλλουν στην γενική ευημερία της χώρας.

Η δέσμευσή μας αυτή είναι ουσιαστική, υλοποιώντας ήδη πολύ σημαντικές ενέργειες, απαντώντας σε καίρια προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα.

Ερ.Μπορείτε να μας αναπτύξετε κάποιο από τα προγράμματά σας;

Απ.Γνωρίζουμε ότι πολλοί συμπολίτες μας έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους κάλυψη. Γνωρίζουμε επίσης ότι η αδυναμία πρόσβασης στην απαιτούμενη θεραπεία μπορεί να αποβεί μοιραία. Έτσι, προσφέρουμε μέσω της πρωτοβουλίας «Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών», φάρμακα συνολικής αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ, συνδράμοντας ουσιαστικά την πολιτεία σε ένα μείζον ζήτημα.

Ταυτόχρονα, μέσω του κοινωνικού προγράμματος «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», που υλοποιούμε μαζί με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, καλύπτουμε για 2 χρόνια τις εκπαιδευτικές ανάγκες περισσότερων από 400 παιδιών, των οποίων οι οικογένειες έχουν οικονομικές δυσκολίες. Η επένδυση για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού αγγίζει τα 200.000 ευρώ.

Οι δύο αυτές πρωτοβουλίες πιστεύω ότι είναι οι ενδεικτικότερες της κοινωνικής μας δράσης για το 2014. Με την επιθυμία να έχουμε μια σταθερή σχέση με την ελληνική κοινωνία, η πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική και για το επόμενο έτος.

Ερ. Πόσο σημαντικός είναι ο εθελοντισμός για την εταιρεία; Με ποιους τρόπους κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι για να συμμετάσχουν εθελοντικά σε δράσεις;

Απ.Με οδηγούς την Ακεραιότητα, την Τόλμη και το Πάθος – τις αξίες που καθορίζουν τη λειτουργία της εταιρείας διεθνώς, οι ίδιοι οι άνθρωποι της Roche συμμετέχουν στη διαμόρφωση του κοινωνικού προσώπου της εταιρείας μέσω του εθελοντισμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσωπικής δέσμευσής μας είναι η συμμετοχή στη διεθνή πρωτοβουλία «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά» (Children’s Walk) που έχει δημιουργηθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους της Roche.

Εκτός της πεζοπορίας, που αποτελεί μια συμβολική δράση, συγκεντρώνουμε χρήματα που αξιοποιούνται για τη στήριξη των παιδιών του Μαλάουι, καθώς και για τοπικούς φορείς που έχουν στο επίκεντρο το παιδί. Μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί για τους ανωτέρω σκοπούς, περίπου 11,1 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Φέτος οι εργαζόμενοι της Roche Hellas στο πλαίσιο της συμμετοχής τους για 11η φορά στη διεθνή αυτή πρωτοβουλία, συναντήθηκαν με παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS στη Βάρη και περιηγήθηκαν στο «Κέντρο της Γης» στο Ίλιον.

Περαιτέρω, ευκαιρία για εθελοντική εργασία προσφέρεται και μέσα από το κοινωνικό πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», όπου οι εργαζόμενοι της Roche Hellas αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο, αναπτύσσοντας και υλοποιώντας δράσεις όπως η «Δανειστική Βιβλιοθήκη», οι «Βραδιές Ανάγνωσης», αλλά και οι «Διαδρομές Πολιτισμού», συνοδεύοντας τα παιδιά του προγράμματος σε πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς χώρους.

Ερ.Θεωρείτε ότι οι ασθενείς μπορούν να αλλάξουν την εικόνα που έχουν για μια φαρμακοβιομηχανία, δεδομένου ότι ο κλάδος έχει στοχοποιηθεί και δαιμονοποιηθεί τα τελευταία χρόνια;

Απ.Ο φαρμακευτικός κλάδος, τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο, συμβάλει στην ευημερία της κοινωνίας, προσφέροντας θεραπείες στους ασθενείς, καθώς και στην ανάπτυξη της οικονομίας, στηρίζοντας μια εκτενή αλυσίδα οικονομικών δραστηριοτήτων.

Η Roche, η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας παγκοσμίως και μία από τις ηγετικές δυνάμεις στη φροντίδα υγείας γενικά, λειτουργεί υποδειγματικά ως εταιρεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον ασθενή. Έχοντας ως σκοπό «Να κάνουμε σήμερα αυτό που οι ασθενείς χρειάζονται αύριο»

(Doing now what patients need next), εργαζόμαστε εντατικά για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των διαφόρων ασθενειών, στοχεύοντας στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων.

Ερ.Είχαμε διάκριση της Roche Hellas για δεύτερη συνεχή χρονιά στα Best Workplaces Awards. Τι είναι αυτό που διακρίνει το εργασιακό περιβάλλον της Roche Hellas;

Απ.Για τη Roche Hellas, η 2η συνεχόμενη βράβευσή της στα Best Workplaces συνιστά αναγνώριση της διαρκούς επένδυσης της εταιρείας στο ανθρώπινο δυναμικό της. Η Roche Hellas διασφαλίζει ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας, ενθαρρύνοντας την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, καθώς και την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη κάθε στελέχους.

Μέσα από ένα εκτενές πρόγραμμα παροχών που καλύπτει σημαντικές προσωπικές ανάγκες, όπως συνταξιοδοτικά προγράμματα, ιδιωτική ασφάλιση ζωής και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φροντίζουμε για το ευ ζην των ανθρώπων μας. Η βράβευση αυτή μας προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες για το επόμενο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε το παιδί μου έχει φαγούρα εκεί που δεν πρέπει;

Δείτε όλα τα σύγχρονα sex apps!

Πως ''χτυπιέται'' ο πονοκέφαλος;

Από τι κινδυνεύετε όταν δεν κάνετε σεξ!