Κέντρο Χρονίως Πασχόντων το Αγία Βαρβάρα! Τι σχεδιάζει ο Άδωνις για τους μετανάστες

  • Iatropedia
Σε αναβρασμό βρίσκονται οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής καθώς θεωρούν ότι το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα θα κλείσει ενώ θα δημιουργηθεί και Κέντρο Μεταναστών όπως στην Αμυγδαλέζα. Τι σχεδιάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα δεν κλείνει διαβεβαιώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις πληροφορίες που ήθελαν να μπαίνει λουκέτο. Ωστόσο το νοσηλευτικό ίδρυμα θα διασυνδεθεί με το Αττικόν και μεγάλο μέρος του προσωπικού ήδη μεταφέρεται εκεί. Κάτι όμως που βγάζει στα …κάγκελα τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο της Νίκαιας που περίμεναν ότι το νοσοκομείο τους θα ενισχυθεί δεδομένου ότι παρουσιάζει σοβαρά κενά.

Πάντως κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Αγία Βαρβάρα θα παραμείνει η παθολογική κλινική και το ηπατολογικό κέντρο ενώ σταδιακά θα διαμορφωθεί σε κέντρο χρονίως πασχόντων.

Όμως το άλλο σημείο που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους της περιοχής είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει στο παλαιό νοσοκομείο λοιμωδών που βρίσκεται ακριβώς δίπλα με το Αγία Βαρβάρα, ειδικό κέντρο για μετανάστες.

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι στο πλάι του Αγία Βαρβάρα (Στο παλαιό Λοιμωδών) θα δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος όπου θα μπορούν να νοσηλεύονται και να περιθάλπονται παιδιά ανασφάλιστων μεταναστών αλλά και άποροι αλλοδαποί που χρειάζονται φροντίδα.

Πάντως οι γιατροί του Νοσοκομείου της Νίκαιας δηλώνουν ότι το νοσοκομείο τους πάει προς …λουκέτο καθώς όπως σημειώνει η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ: «Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, και ο ίδιος προσωπικά ο υπουργός κ. Γεωργιάδης, τότε ισχυρίζονταν πως θα … πλημμυρίσει από προσωπικό το νοσοκομείο της Νίκαιας με το κλείσιμο του «Αγ. Βαρβάρα», και πως άδικα αντιδρούσαμε.

Τελικά μετά την λήξη της διαθεσιμότητας στο νοσοκομείο μας δεν ήρθαν παρά λίγες δεκάδες νοσηλευτών και διοικητικών, ενώ κάποιοι μάλιστα από αυτούς έχουν ήδη μετακινηθεί πίσω. Τώρα, παρά το γεγονός πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου γνωρίζει πολύ καλά την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Νίκαιας, ανακοινώνει διά του στόματος του ίδιου του υπουργού πως θα φύγουν και αυτοί …»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις: «Μέχρι τέσσερα φαρμακεία και τέλος»! Τι θα αλλάξει στις ρυθμίσεις

Ούτε για συνταγές ακόμα στο ΠΕΔΥ! Συνεχίζουν τα προβλήματα με τα πολυϊατρεία

Πατούλης κατά Άδωνι και …τούμπαλιν! Ο ιός της γρίπης που «χτύπησε» τους πρώην φίλους

Εισβολή ιδιωτών στα χειρουργεία του ΕΣΥ με το …αζημίωτο! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί