Η «καρδιά» των νοσοκομειακών φαρμακείων χτυπάει συτές τις μέρες στην Πράγα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Θέμα, όπως είναι η πρόσβαση των ασθενών με σπάνιες ασθένειες στη φαρμακευτική θεραπεία τους, το πρόβλημα της μικροβιακής αντίστασης στα αντιβιοτικά, το πανευρωπαϊκό πρόβλημα των ελλείψεων των φαρμάκων ακι η Ευρωπαϊκή Οδηγία για την προστασία του ασθενή απο ψευδεπίγραφα φάρμακα, θα απασχολήσουν την 46η Γενική Συνέλευση της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών.

Η 46η Γενική Συνέλευση  που πραγματοποιείται στην Πράγα από τις 9 ως τις 12 Ιουνίου και κάθε χρόνο και σε αυτή συζητούνται και λαμβάνονται αποφάσεις για σημαντικά θέματα που αφορούν την άσκηση της Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής και επηρεάζουν τις φαρμακευτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται στη ΓΣ από την πρόεδρο της ΠΕΦΝΙ κ. Δέσποινα Μακριδάκη και από το μέλος του ΔΣ, Μαρίνο Πετρόγγονα.

Η EAHP εκπροσωπεί περίπου 18.000 Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς από 34 Χώρες της Ευρώπης. Βασική μέριμνα της EAHP είναι η ασφάλεια του ασθενή και για την επίτευξη του σκοπού αυτού έχει αναπτύξει πολλές δράσεις, με βασικότερη την προώθηση της Πανευρωπαϊκής Διακήρυξης για τους νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς, που στοχεύει να αναπτύξει τον τρόπο άσκησης της νοσοκομειακής φαρμακευτικής προς όφελος του ασθενή

Η ΠΕΦΝΙ αποτελεί ενεργό μέλος της ΕΑΗΡ και συμμετέχει με εκπροσώπους της σε όλες τις δράσεις που οργανώνονται και πραγματοποιούνται με στόχο την βελτίωση της νοσοκομειακής φαρμακευτικής στην Ελλάδα.