Κάηκε το πρόσωπο τους αλλά όχι και η ψυχή τους- Φωτό

  • Iatropedia
Κάποιοι άνθρωποι δεν το βάζουν κάτω. Κάποιοι άνθρωποι πολεμούν το “μειονέκτημα” τους και το κάνουν πλεονέκτημα. Κάποιοι άνθρωποι δεν φταίνε για ότι έπαθαν και όμως δεν τα παρατάνε. Τι και εάν μια πυρκαγιά κατέστρεψε το κορμί τους, και το πρόσωπο τους. Εκείνοι κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχική τους δύναμη και να πορευτούν.

Το θέμα που έχει η daily mail, είναι συγκλονιστικό. Συναντήθηκαν γυναίκες από όλα τα μέρη του κόσμου οι οποίες στην παιδική τους ηλικία, είχαν υποστεί εγκαύματα βαριάς μορφής και έχουν παραμορφωθεί, για να παρακολουθήσουν συνεδρίες ψυχοθεραπείας, και να βοηθούν περισσότερο. Ο τίτλος των σεμιναρίων έχει το όνομα: “Αγγελικά Πρόσωπα”.

Τα παρατσούκλια που τους βγάζουν όταν τις συναντάνε στο δρόμο, στη δουλειά, και παλαιότερα στο σχολείο και το πανεπιστήμιο ήταν πολλά και τις στοίχειωναν. Τις φώναζαν: “καμένες”, “ξεροψημένα τοστ”, “δέρματα φιδιού”, “μεταλλαγμένες”, “κόρες του Κρούγκερ” (από την ταινία ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες), και το ηπιότερο ήταν όταν άκουγαν να τις λένε “σημαδεμένες”.

Οι γυναίκες αυτές όμως όπως είπαμε δεν το έβαλαν κάτω. Πολέμησαν σκληρά με τους εφιάλτες, με τον ίδιο τους τον εαυτό, που ήταν ο πάντα επικριτικός, και με τη βοήθεια ψυχολόγων κατάφεραν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Τα “αγγελικά πρόσωπα”, εκτός από τον ρόλο της συμβουλευτικής και της ψυχολογικής υποστήριξης, εκτός από τις συμβουλές αντιμετώπισης των άθλιων σχολίων και πειραγμάτων, παίζουν και έναν άλλο ουσιαστικό ρόλο. Δείχνουν στις κοπέλες πως να φροντίζουν και να καλλωπίζουν τον εαυτό τους.

Αλλά και οι ιστορίες των ατυχημάτων που κρύβονται πίσω από τα καμένα πρόσωπα των κοριτσιών είναι συγκλονιστικές. Η Αντζελα Μπράντυ, έχει παραμορφωθεί από πυρκαγιά σε ολόκληρο το κορμί και το πρόσωπο. Ο αδερφός της, όταν εκείνη βρισκόταν στην κούνια, έβαλε φωτιά στις κουρτίνες και λαμπάδιασε όλο το σπίτι. Η μητέρα της λίγο πιο δίπλα, ήταν δίχως αισθήσεις από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. “Έχω μόνο μια φωτογραφία από όταν ήμουν μικρή με το πραγματικό μου πρόσωπο” θα πει.

Η Έσαρι, Μπιστθ, είναι σήμερα 16 χρονών και έχει υποβληθεί σε περισσότερες από 60 επεμβάσεις. Σε ένα Χόλουιν το κοστούμι που φορούσε πήρε φωτιά και κανείς δεν πρόλαβε να το σβήσει. Λαμπάδιασε και κατέκαψε το κορμί της.

Δείτε τις φωτογραφίες από τις συναντήσεις των Αγγελικών προσώπων…