Και νέο «κρούσμα» με πλαστό πτυχίο ιατρικής αυτή την φορά στο «‘Ελενα»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στο μαιευτήριο "Έλενα" όλοι είναι ...παγωμένοι τις τελευταίες μέρες καθώς γιατρός με βαθμό διευθυντή ΕΣΥ στο Αναισθησιολογικό τμήμα φέρεται να εργαζόταν επί σειρά πολλών ετών με πλαστό πτυχίο...

Στο …σπίτι του έχει πάει ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο αναισθησιολόγος που εντοπίστηκε -σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα το υπουργείο Υγείας- να εργάζεται με πλαστό πτυχίο ή τουλάχιστον χωρίς εξειδίκευση…

Το φοβερό είναι ότι μέχρι την τελευταία μέρα, ο άνθρωπος αυτός έκανε τοπική και γενική αναισθησία σε γυναίκες που επρόκειτο να γεννήσουν ή που θα υποβάλλονταν σε κάποια γυναικολογική επέμβαση.

Ήδη για το θέμα έχουν επιληφθεί οι Αρχές ενώ έλεγχοι για πλαστά πτυχία γίνονται πια παντού, σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε ολόκληρη την χώρα.

Το προηγούμενο διάστημα (από το καλοκαίρι και μετά) έχουν εντοπιστεί άλλοι δύο γιατροί με αντίστοιχο πρόβλημα, ο ένας εκ των οποίων δεν είχε λάβει το πτυχίο της Ιατρικής από πανεπιστήμιο της Ιταλίας αλλά είχε κάνει κανονικά την ειδικότητα σε ελληνικό νοσοκομείο.

Το θέμα μετέδωσε πρώτο το ygeia360.gr