Ηλίας Σιώρας: Προς τι οι θριαμβολογίες για τις συμβάσεις στον «Ευαγγελισμό»;

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η σύμβαση που υπέγραψαν οι καθαρίστριες στον "Ευαγγελισμό" λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2018, έχουν λάβει προφορική διαβεβαίωση για 6 ακόμα μήνες και μετά ο νόμος προβλέπει την ίδρυση ΚΟΙΝΣΕΠ οι οποίες θα βάλουν "από την πίσω πόρτα" πάλι τους εργολάβους στο σύστημα...

Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι συμβάσεις αυτές δεν προβλέπουν δώρο, είναι στη πλειοψηφία τους 6ωρες, δεν αναγνωρίζουν τις 3ετίες των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ενώ και τα 150 ευρώ επίδομα για Βαρέα Ανθυγιεινά σύντομα αμφισβητούνται έντονα!

Αυτά καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», Ηλίας Σιώρας σχολιάζοντας την είδηση που βγήκε χθες από την διοίκηση του νοσοκομείου ότι εκδιώχθηκαν επιτέλους οι εργολάβοι που εκμεταλλεύονταν τους εργαζόμενους και ζημίωναν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ημίμετρα

«Οι εργαζόμενοι αυτοί, 280 τον αριθμό, θα πληρώνονται από ίδια έσοδα του νοσοκομείου και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό και σε 1,5 έτος από σήμερα δεν θα έχουν κεφάλαιο για να ιδρύσουν ΚΟΙΝΣΕΠ – δηλαδή Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση-. Και τότε θα χρειαστούν το κεφάλαιο ενός επιχειρηματία, που από την πίσω πόρτα θα βάλει και πάλι το πόδι του στα δημόσια νοσοκομεία». Αυτό δήλωσε ο κ. Σιώρας (που είναι και αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ) μιλώντας στο iatropedia για τις θριαμβολογίες ειδικά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η απομάκρυνση των εργολάβων από τα δημόσια νοσοκομεία και ειδικά τον «Ευαγγελισμό» είναι πάγιο αίτημα δεκαετιών από το ΣΕΝΕ (Σωματείο Εργαζομένων Ευαγγελισμού) αλλά αυτό που ζητούσαν ήταν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με μόνιμες θέσεις εργασίας.