Ειδικότητες χωρίς εξετάσεις και …διάλογο!

  • Iatropedia
Χωρίς διάλογο προωθεί τελικώς το νομοσχέδιο για την παροχή ειδικότητας στους αποφοίτους της ιατρικής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με αποτέλεσμα να προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια των γιατρών.

Παρότι την τελευταία στιγμή απέσυρε την πρότασή του να προηγούνται πανελλαδικές εξετάσεις για τη λήψη ειδικότητας, δεν απέφυγε το …παραστράτημα να προωθήσει το σχετικό νομοσχέδιο χωρίς να συζητήσει προηγουμένως με τους άμεσα ενδιαφερόμενους γιατρούς.

Η Επιτροπή Νέων Ιατρών και Ειδικευόμενων του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), με αφορμή την απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να καταθέσει την εβδομάδα αυτή στη Βουλή το νομοσχέδιο, θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και καλούν τα συλλογικά του όργανα να κηρύξουν στάση εργασίας προκειμένου να παραβρεθούν οι συνάδελφοι τους.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά: «Η εκπαίδευσή μας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την καταστροφή του Δημόσιου συστήματος υγείας. Θεωρούμε απαράδεκτο το να αποφασίζεται το μέλλον μας πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς καν να ερωτούμαστε. Η εκπαίδευσή μας δεν αποτελεί πεδίο οικονομικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων και δεν είναι ανεξάρτητη από τη συνολική χρηματοδότηση της Υγείας».