Γιώργος Πατούλης σε Έλενα Κουντουρά: Χρειάζεται εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υγείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στη χώρα μας , ήταν το θέμα της σημερινής συνάντησης του προέδρου του ΙΣΑ, Γ. Πατούλη, με την υπουργό Τουρισμού, Ε. Κουντουρά.

Τους τρόπους συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών εξέτασαν από κοινού ο πρόεδρος του ΙΣΑ  και της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα  Κουντουρά, κατά τη σημερινή τους συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού.

Συζητήθηκε το πλαίσιο χάραξης  εθνικής στρατηγικής  για τη διαμόρφωση του ανταγωνιστικού προφίλ και της διεθνούς προβολής των πακέτων ιατρικών υπηρεσιών τουρισμού, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει πως η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά του Τουρισμού Υγείας.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ πρότεινε να προχωρήσουν συνέργειες  διεθνών φορέων μεταξύ των οποίων το  Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών για την δικτύωση και ένταξη των υφιστάμενων και νέων clusters ,με  στόχο να υπάρξει ένας κεντρικός συντονισμός για την προβολή της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο ενημέρωσε την κα Κουντουρά πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες συνεργασίας με Έλληνες ομογενείς του εξωτερικού οι οποίοι έχουν τη βούληση να στηρίξουν έμπρακτα κάθε προσπάθεια της χώρας για εθνική ανάκαμψη.

Από την πλευρά της η Υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την θερμή της υποστήριξη σε πρωτοβουλίες και δράσεις προώθησης και προβολής της χώρας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για αυτήν την δυναμικά αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού υγείας και ευεξίας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΙΣΑ , σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά:

«Πιστεύουμε  και στηρίζουμε τις συνέργειες με το κεντρικό κράτος για εποικοδομητικά αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με σημαντικές δυνάμεις από τον κλάδο της Υγείας και του Τουρισμού, με σταθερά και ουσιαστικά βήματα ευελπιστούμε ότι θα τοποθετήσουμε τη χώρα μας στο χάρτη της νέας αυτής αγοράς. Η Ελλάδα διαθέτει υψηλό επιστημονικό δυναμικό ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες του τομέα Υγείας έχουν από τα πλέον υψηλά στάνταρντ παγκοσμίως.».