Γιατροί με «μπλοκάκι» στο ΕΣΥ την επόμενη των εκλογών!

  • Iatropedia
Τελικώς ιδιωτικοποιείται το δημόσιο και υποτίθεται δωρεάν σύστημα υγείας και απλώς δεν ανακοινώνεται επισήμως.

Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την απόφαση που θα ισχύσει την επόμενη ακριβώς ημέρα των εκλογών και προβλέπει ότι ιδιώτες γιατροί αλλά και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων θα μπορούν να προσλαμβάνονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών για να καλύψουν τα όποια κενά. Για κανονικές προσλήψεις φυσικά …ουδείς λόγος!

Συγκεκριμένα με βάση την απόφαση που υπεγράφη από τον Ανδρέα Λοβέρδο «Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχετικό νόμο, τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ και τα Κέντρα Υγείας νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών μπορούν από 7-5-2012, εφόσον δεν επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψητων αναγκών τους και με την προϋπόθεση ότι έχουν ιδίους διαθέσιμους πόρους, να προσλαμβάνουν ιατρούς παθολόγους ή γενικούς ιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές, με καθεστώς έκδοσης δελτίουαπόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Η συγκεκριμένη απόφαση προκαλεί ήδη αντιδράσεις στους συνδικαλιστές του χώρου καθώς με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται οι μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ και οι ανάγκες καλύπτονται με …προσωρινό προσωπικό.