Γιατί να πίνω λεμονέρο το πρωί

  • Iatropedia
Σημαντικά οφέλη για την υγεία προσφέρει η κατανάλωση λεμονόνερου κάθε πρωί. Εντάξετε στο πρωινό σας την συνήθεια να πίνετε σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό το χυμό μισό λεμονιού για να απολαύστε σημαντικά οφέλη στην υγεία.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Η υψηλή περιεκτικότητα των λεμονιών σε βιταμίνη C, δυναμώνει τις άμυνες του οργανισμού απέναντι σε κρυολόγημα και γρίπη. Παράλληλα η C προωθεί την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

Ανακουφίζει από την καούρα

Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα του λεμονόνερου, είναι ότι χαλαρώνει τις τοξίνες στο στομάχι ενισχύει αποτελεσματικά τις προσπάθειές σας να βελτιώσετε το βάρος σας και να χάσετε κιλά.

Αποτοξινώνει

Το λεμονόνερο βοηθάει τον οργανισμό να απομακρύνει τις τοξίνες ταχύτερα, ενώ αυξάνει την ούρηση, με αποτέλεσμα περισσότερη αποβολή τοξινών από τον οργανισμό και υγιέστερη ουροδόχο κύστη. Ακούγεται, ακόμα, η θεωρία πως το λεμονόνερο βοηθάει στην αποβολή της πέτρας από τη χολή.

Καθαρίζει την επιδερμίδα

Η βιταμίνη C και τα άλλα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο λεμόνι, βοηθούν στην απομάκρυνση των ρυτίδων, ελαττώνουν την εμφάνιση κηλίδων και καταπολεμούν τη δράση των ελεύθερων ριζών στο δέρμα.

Δίνει ενέργεια

Η περιεκτικότητα του λεμονιού σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία το κάνει ιδανικό για μια δυναμική έναρξη της κάθε μέρας. Μάλιστα, προσφέρει ακόμα περισσότερη ενέργεια, όταν φτάσει στο πεπτικό σύστημα.